Institucional
La CUP-Capgirem Barcelona renova el seu Secretariat Municipal

L'organització té prevista realització d'una conferència política per explicar quin enfocament tindrà la seva acció política al consistori durant la segona part de la legislatura

19/06/2017 Política

L'Assemblea General de a CUP Capgirem Barcelona ha escollit, aquest dissabte, les set persones que formaran part del seu Secretariat Municipal durant els dos propers anys. El Secretariat Municipal és l'òrgan permanent encarregat de prendre decisions entre reunions de la Mesa Política de la Candidatura, i els seus membres n'assumeixen el mandat durant dos anys.

Les novetats al Secretariat Municipal són Elisenda Ballesté, Quim Serra Toro i Pepe Castelltort. Ballesté és militant del nucli de l'Eixample Esquerra i Sant Antoni i forma part del Grup de Treball de Medi Ambient. La seva experiència en l'àmbit dels grups de treball de l'organització l'han portat a ocupar el càrrec de coordinació d'aquests grups, on es fa treball programàtic i propositiu. Serra ocuparà la secretaria de Lluita Institucional. Militant del nucli de Gràcia i conseller en aquest Districte, arriba a aquest àmbit de treball després de dos anys d'experiència a les institucions municipals. Com a militant i com a conseller treballa en constat cooperació amb el Moviment Popular de Gràcia, espai del qual també forma part. Pepe Castelltort milita al nucli de Sants-Montjuic i va arribar a la CUP Capgirem Barcelona després del procés de Trobades Populars Municipalistes. Després de les eleccions municipals, va ser un dels redactors de la ponència organitzativa de l'organització. Membre del Grup de Treball de Democràcia, serà el responsable del bon funcionament intern de la CUP Capgirem Barcelona.

Roser Vime, Anna Saliente, Elisenda Vilajoliu Galceran i Blai Martí segueixen formant part del Secretariat Municipal, si bé, alguns canviaran de responsabilitat. Les que seguiran amb les mateixes funcions seran Anna Saliente i Elisenda Vilajoliu, ambdues militants del nucli d'Horta-Guinardó i responsables de la secretaria de Feminismes i Comunicació, respectivament. La secretaria d'Economia quedarà en mans de Roser Vime, militat de l'Eixample Dreta que fins ara ocupava la d'Institucional. En Blai Martí, militant del nucli de Sant Andreu, passa de coordinar els grups de treball a responsabilitzar-se de les relacions polítiques de la CUP Capgirem Barcelona. Així mateix, Roser Vime i Quim Serra Toro van ser escollits com a portaveus de l’organització.

Aquesta renovació s’emmarca en un procés de relleus de càrrecs polítics i representants de la CUP Capgirem Barcelona per encarar els dos propers anys de mandat a l'ajuntament, com és el cas de la incorporació d’Eulàlia Reguant com a regidora i altres canvis en algunes conselleries de districtes.

L'organització té prevista realització d'una conferència política per explicar quin enfocament tindrà la seva acció política al consistori durant la segona part de la legislatura. És també durant aquest període quan la CUP Capgirem Barcelona haurà d'encarar el debat de si presentar-se o no a unes noves eleccions municipals.