Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La Crida per Lleida no assistirà a la inauguració del Museu del Clima
19/06/2017 Política

La Crida per Lleida – CUP ha anunciat avui que no assistirà a la inauguració institucional del museu del Clima, al barri de la Mariola, programada per aquest dimecres. La formació denuncia que aquest projecte «és una obra ideada des del despatx d’alcaldia, sense consens científic i social» i que s’ha finançat amb els diners del Pla de Barris, que havien de servir per lluitar contra l’estigmatització i la pauperització del barri.

El museu del Clima es va iniciar el 2010, amb un pressupost estimat d’1.900.000 milions d’euros, fruit d’un acord entre la Caixa i la Paeria. L’Obra Social de l’entitat bancària s’encarregaria del projecte museístic «Aquí, Planeta Terra». A dia d’avui, no s’ha informat al Ple si es manté la participació de la Caixa ni qui gestionarà l’espai.

Al novembre de 2014, el ple de la Paeria aprovava el «Projecte bàsic i d’execució d’integració urbana i mediambiental» dels espais exteriors que rodegen el Museu del Clima. A partir d’aleshores, s’han adjudicat les obres en base a consulta per atorgar-les sempre a les mateixes empreses (Romero Polo i MJ Grues), amb pressupostos de menys de 50.000€ per no sotmetre-ho a votació al Ple.

Amb tot, la Crida lamenta la creació «innecessària» d’una infraestructura com el Museu del Clima, amb totes les necessitats socials, educatives i culturals que s’han manifestat al barri de la Mariola. A més, critiquen que s’hagin fagocitat recursos del Pla de Barris per a la seva edificació.

La formació també es pregunta per les presses d’inaugurar el Museu quan encara es troba a mig fer, no té cap projecte museístic sobre el Clima ni la col·lecció de Joan Oró.

A més, asseguren que segons la llei no es pot catalogar com a Museu, sinó que es tracta només d’una «infraestructura visitable». La Crida es mostra taxativa: «no hi ha cap demanda social ni científica a la ciutat perquè el museu del Clima s’hagi de tirar endavant».

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid