Rif
L'ajuntament de Mataró mostra el suport amb el poble rifeny

Una declaració institucinal el govern de Mataró rebutjava que s'exerceixi cap tipus de violència contra la llibertat d'expressió de la població del Rif. PP i C's es van negar a favor de la solidaritat amb el Rif

07/06/2017 Internacional

El passat 29 de maig, la Junta de Portaveus va aprovar la Declaració Institucional presentada per la CUP de Mataró en suport del poble rifeny.

En aquesta declaració, l'Ajuntament de Mataró, a proposta de la CUP, rebutjava que s'exerceixi cap tipus de violència contra la llibertat d'expressió de la població del Rif. També s'exigia la desmilitarització del territori perquè es pugui garantir l'exercici d'un diàleg normalitzat i es reclama al Regne del Marroc el reconeixement del Moviment Popular Rifeny com a interlocutor i agent polític.

En la mateixa Declaració Institucional, l'ajuntament de Mataró es compromet a difondre públicament aquesta declaració i a elevar-la al Consell Comarcal del Maresme, al Govern de la Generalitat de Catalunya, a la Mesa del Parlament de Catalunya i a les entitats municipalistes de Catalunya.

Aquesta declaració es deu a l'augment de dotacions militars i policials ja històricament molt concentrades al Rif en resposta a les manifestacions pacífiques i basades en la petició de valors democràtics, de drets humans i de reconeixement dels trets culturals i lingüístics del poble rifeny.

El document es va haver d'aprovar sense el suport del PP i C's, que es van abstenir en la votació. La comunitat rifenya va acudir al Ple amb banderes amazigues i rifenyes i amb rètols conta la militarització del Rif.