x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Eleccions
Reaccions pels resultats electorals a la Catalunya Nord i l'Estat francès

La victòria d'Emmanuel Macron a les eleccions presidencials franceses ha suscitat diferents reaccions i valoracions.

07/05/2017 Política

La candidatura d'Emmanuel Macron ha obtingut ara com ara, del 65% de vots aproximadament i s'ha imposat a la utradretana i xenòfoba Marine Le Pen, amb vora un 35% de suport.

Malgrat els sondejos que donaven com a guanyadora Le Pen a la Catalunya Nord i altres administracions franceses, Macron ha guanyat a nombroses localitats on es preveia el triomf de la candidatura del Front National.

El periodista nord-català Aleix Renyé ha fet un seguiment minut a minut i ciutat a ciutat nord-catalanes de les eleccions presidencials (amb els resultats definitius a la Catalunya Nord de Macron 52,8 %, i Le Pen 47,2 %).

Un altre aspecte a desctacar és el fet que la participació ha estat més baixa que la de la primera del 23 d'abril. En relació als últims comicis, fa cinc anys, ha baixat fins a set punts: Renyé ha comptabilitzat a la Catalunya Nord que "Vots blancs, nuls i abstenció superen 35%."

En aquest seguiment electoral de Renyé, fa unes hores informava que "Quatre instituts de sondeigs donen Emmanuel Macron vencedor amb més del 63% i els vots blancs i nuls passarien del 10% segons premsa suïssa", i que hores després, en saber-se com es decantaven els resultats, el FN havia prohibit als periodistes d'entrevistar militants:

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid