Pensament crític
Més de 15.000 persones visiten la 3a edició de la Fira Literal Barcelona

Amb aquesta 3a edició la Fira Literal marca una nova data a l’agenda del pensament crític a Barcelona

14/05/2017 Cultura

Aquest passat cap de setmana (12, 13 i 14 de maig) ha tingut lloc la tercera edició de la Fira Literal a la Fabra i Coats de Sant Andreu, a Barcelona.

Literal 2017 ha combinat l’exhibició dels llibres de les diferents editorials amb conferències i activitats organitzades per les entitats que la promouen i amb aquesta 3a edició la Fira Literal marca una nova data a l’agenda del pensament crític a Barcelona.

Aquest any, la tercera edició de la fira, ha comptat amb la col·laboració de més de 60 editorials i llibreries. Un espai de trobada i mostra del mercat editorial d’esquerres, que pretén anar més enllà d’una fira de llibres polítics. Una fira on els mitjans de comunicació, els llibres i les editorials crítiques són les protagonistes.

Literal 2017 ha estat una defensa de la llibertat d’expressió i de la paraula viva. La Fira vol provocar debat en un mercat massa acostumat a la cultura oficial. El món editorial és més que un negoci, Literal treballa per aconseguir lectors crítics. Els impulsors d’aquesta fira són les editorials Tigre de Paper, Icària, Pol·len i Bellaterra juntament amb l’Ateneu l’Harmonia.

- Més de 15.000 persones han passat pels diferents espais i activitats de la fira durant els 3 dies de durada.

- Més de 400 persones van seguir en directe el dissabte, a la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats, al professor Guy Standing i més de 1.000 a l’activista Palestina Leila Khaled en la seva conferència de diumenge.

- Més de 1.000 persones van assistir a la resta de conferències i entrevistes de la Fira Literal 2017, a l’Escenari Central i a l’espai del Mercat del Llibre amb un trànsit constant de gent.