Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La CUP-CC reclama al Govern que esmeni la seva posició i faciliti que el Palau de la Música pugui personar-se contra CDC

Benet Salellas: “Amb la posició adoptada per la Generalitat s’està fent un flac favor a la lluita contra la corrupció”. La formació també reclama la creació del “Mecanisme català de prevenció i lluita contra la corrupció i el frau” tal com va aprovar el Parlament de Catalunya l’any 2016

15/05/2017 Drets i Llibertats
El diputat Benet Salellas ha reclamat avui a la Generalitat de Catalunya que esmeni la seva posició i faciliti que el Consorci del Palau de la Música pugui personar-se com acusació contra CDC pel presumpte finançament il·legal a través del Palau de la Música. Per Salellas “és un sense sentit que la Generalitat bloquegi aquesta acusació” i recorda “que el Parlament de Catalunya va aprovar el juny de 2016 una moció de la CUP-CC que instava al govern a fer-ho en tots els casos en que la Generalitat aparegui com a perjudicada”.

La moció aprovada el 2 de juny de 2016 reclama “comparèixer com a acusació particular en tots els procediments judicials vinculats a delictes de corrupció i frau fiscal en què el patrimoni i els recursos públics de la Generalitat apareguin indiciàriament com a perjudicats, incloent en aquest concepte el frau a qualsevol tribut sobre el qual tingui capacitat de decisió la Generalitat. El Govern també ha de valorar la possibilitat de comparèixer com a acusació popular en els procediments judicials relatius a delictes de corrupció i frau fiscal d’una gravetat i rellevància especials. En tots aquests procediments, l’assistència lletrada l’ha de fer el personal dels serveis jurídics de la Generalitat.”

Salellas alerta que “amb la posició adoptada per la Generalitat s’està fent un flac favor a la lluita contra la corrupció” i recorda que la moció aprovada farà prop d’un any també instava al govern a impulsar la creació d’un “mecanisme català de prevenció i lluita contra la corrupció i el frau”, un organisme independent que hauria de retre comptes anualment al Parlament sobre la seva activitat i que ha de tenir la funció “d’actuar de mecanisme de coordinació i d’interoperabilitat entre la Fiscalia Anticorrupció de Catalunya, els Mossos d’Esquadra, l’Oficina Antifrau, la Sindicatura de Comptes, el Síndic de Greuges, la Intervenció General de la Generalitat i l’Agència Tributària”.

Valora
Rànquings
  1. La web "Adéu Ibex35" informa com fer el canvi a un consum ètic, sostenible i de proximitat
  2. La Flama del Canigó arribarà a Hamburg, Brussel·les, Ginebra i Edimburg
  3. Poble Lliure emplaça totes les forces independentistes d’esquerres i basades en la radicalitat democràtica a crear una direcció estratègica compartida
  4. Rebuig a l'acte de la Fundación Princesa de Girona a Vilablareix
  5. Un mort al passatge de la Camèlia número set
  6. La Universitat de Granada pressiona a la plataforma Andalusia pel dret a decidir per impedir la conferència de la CUP
  7. No perdem el nord
  8. Jo odio
  9. Nerea Barjola: “El relat dels mitjans sobre el cas de ‘La Manada’ segueix el mateix patró que el de les noies d’Alcàsser”
  10. Dilemes de la solidaritat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid