JORNADES
Dues sessions de debat sobre els futurs usos de l’antiga fàbrica de Fonollosa

Les jornades, el 21 i el 27 de maig, són organitzades per l’Ajuntament de Fonollosa, la cooperativa d’arquitectes Lacol i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, amb el suport de la Diputació de Barcelona

18/05/2017 Territori

L’Ajuntament de Fonollosa, la cooperativa d’arquitectes Lacol i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, amb el suport de la Diputació de Barcelona, organitzen dues jornades de debat i presentació d’experiències a l’antiga fàbrica de Fonollosa (Bages). L’objectiu és començar a omplir l’antiga fàbrica tèxtil Soldevilla de Fonollosa, de gairebé 5.000 metres quadrats, amb la intenció de dedicar l’espai a activitats culturals i d’economia social. Per això es convida a debatre entorn als possibles futurs usos de la fàbrica, propietat de l’Ajuntament des de 2013, a partir d’experiències similars.

La primera de les jornades serà aquest diumenge 21 de maig, a 2/4 de 7 del vespre. Sota el títol d’«Economia en entorns rurals», hi intervindran representants de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, de la cooperativa UMAC de Fals i del projecte «Territori de Masies. Cultura i paisatge al Baix Solsonès». Les jornades continuaran el dissabte 27 de maig, a 2/4 de 7 del vespre, amb una sessió titulada «Art i cultura en fàbriques en desús», amb la participació de representants de LaFábrika  detodalavida i de Cal Gras. LaFábrika detodalavida és un innovador projecte d'iniciativa popular ubicat en una antiga fàbrica de ciment a la província de Badajoz. Cal Gras, per la seva part, és una antiga casa rural reconvertida en centre de producció artística al municipi d’Avinyó.