x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament sexual
17 de maig: Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia

Col·lectius d'arreu del país han organitzat diferents actes durant aquests dies per tal de commemorar la diada, reivindicar els drets del col·lectiu i denunciar els casos de discriminació que avui dia encara pateixen moltes persones degut a la seva condició sexual

15/05/2017 Gènere

El 17 de maig es commemorarà el Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia, que cada any recorda la decisió que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va prendre el 17 de maig de 1990, de treure l'homosexualitat de la llista de malalties i alhora reivindicar el mateix per a la transsexualitat (avui dia encara considerada acadèmicament una malaltia).

Cal recordar que a 5 països del món continua vigent la pena de mort contra l'homosexualitat i a desenes d'estats més segueixen imposant-se penes de presó a lesbianes, gais i transsexuals pel sol fet de ser-ho. Diversos casos recents demostra l'expressió de l'homofòbia arreu del món i el silenci còmplice de l'impunitat amb que es tracten aquests fets.

Dimarts, 16 de maig

- 17h al Pati Manning (Carrer Montealegre de Barcelona) Acte: "Denunciem les agressions LGTBI Aturem la impunitat":

Estat LGTBI-Fòbia al 2016 i premis 17 de maig

- 21h  Manifestació Nocturna a la Ramba del Rabal de Barcelona, davant el Gat del Botero

Dimecres, 17 de Maig

- 10.30h Concentració a la plaça Comas (Les Corts) Organitza Comissió 17 de Maig

- Dissabte, 20 de Maig

Concentració a Gandia (Safor) Homenatge a Javier Abil, víctima de l'homofòbia

Valora
Vídeos
Entrevista a Merce Orpegui, mare de Javier Abil, assassinat i esquarterat en 2014
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid