Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
“No fer el joc a l’enemic”
18/05/2017 Hemeroteca
Roger Sallas. Foto: Lliure i Millor.cat Roger Sallas. Foto: Lliure i Millor.cat
Aquesta setmana hem descobert el mètode que utilitzava “la mare superiora de la Congregació” per ordenar transferències milionàries dels comptes de la família Pujol des d’Andorra cap a Catalunya. El tarannà d’una de les famílies més –lamentablement- influents al nostre país durant gairebé prop de 30 anys, Presidència de la Generalitat inclosa, es va destapant. La pedra angular del regionalisme català sotmès a l’Estat espanyol ha resultat ser estructuralment corrupte. Els poders fàctics de l’Estat, tants anys en connivència amb en Pujol, família i entorn, ho han tolerat fins ara. La raó de començarho a destapar: el tomb recent de l’antiga Convergència cap a l’aposta per la independència per intentar no perdre el tren de control i poder, forçada poderosament per la mobilització creixent als carrers i les places del país, en defensa d’un futur just i lliure. També de pràctiques corruptes exercides a casa nostra tant pel PP, com pel PSC i, evidentment, pel precedent de l’actual PDeCat. Aquest par t i t de “nou” encuny, doncs, hauria de ser conscient d’on ve, d’on beu, i comprometre’s amb més modèstia i convicció amb les forces sobiranistes per la defensa del Referèndum i la República Catalana independent. Perquè recentment han pixat fora de test: aquesta setmana, des del Govern de la Generalitat s’ha efectuat la detenció de diversos estudiants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) per defensar una educació pública, de qualitat, sense preus elitistes, en català i al servei de les classes populars. Girar l’esquena al futur no és una bona manera d’encarar-lo. I a Badalona, l’estrena del nou regidor ha fet saltar les alarmes en mostrar el seu suport en diverses propostes de partits unionistes com PP i C’s, i en contra del Govern sobiranista local. Alinear-se amb l’espanyolisme no és precisament el que més convé a Badalona ni al país per avançar cap al repte històric més gran de les nostres vides. Davant els embats de l’Estat espanyol contra el poble català, cal responsabilitat i fermesa també dels que han gestionat durant anys l’autonomia catalana i que recentment s’han sumat al carro de la independència. L’aposta per la llibertat requereix ser conseqüents i no fer el joc a l’enemic, que ens vol súbdits.
Valora
Rànquings
  1. La web "Adéu Ibex35" informa com fer el canvi a un consum ètic, sostenible i de proximitat
  2. La Flama del Canigó arribarà a Hamburg, Brussel·les, Ginebra i Edimburg
  3. Poble Lliure emplaça totes les forces independentistes d’esquerres i basades en la radicalitat democràtica a crear una direcció estratègica compartida
  4. Rebuig a l'acte de la Fundación Princesa de Girona a Vilablareix
  5. Un mort al passatge de la Camèlia número set
  6. La Universitat de Granada pressiona a la plataforma Andalusia pel dret a decidir per impedir la conferència de la CUP
  7. No perdem el nord
  8. Jo odio
  9. Nerea Barjola: “El relat dels mitjans sobre el cas de ‘La Manada’ segueix el mateix patró que el de les noies d’Alcàsser”
  10. Dilemes de la solidaritat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid