Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presidencials franceses
Marine Le Pen guanya a Catalunya Nord

Macron i Le Pen passen a la segona volta al conjunt de l'Estat francès

24/04/2017 Política

La candidat pel Fronat Nacional Marine Le Pen ha guanyat les eleccions presidencials franceses a Catalunya Nord amb el 30,05% del vots, superant ampliament al candidat del Partit d'Esquerra Jean-Luc Mélenchon que ha obtingut el 21,14% de suports. En tercer lloc  ha estat per exministre d'Economia francès, Emmanuel Macron amb el 18,46%; en quart, el candidat de la dreta, François Fillon amb el 17,18% i en cinquè, el socialista Benoît Hamon amb el 5,4%.

Els municipis del Rosselló i del Capcir han votat majoritàriament a Le Pen. En canvi, Mélenchon ha obtingut més suports les comarques de la Cerdanya, Vallespir i el Conflent. Per la seva banda, Macron ha guanyat en alguns municipis, principalment de la Cerdanya.

A Perpinyà, Le Pen ha tingut el 25,86% dels sufragis; en segon lloc ha estat Mélenchon amb el 19,72%

Cal remarcar que a les eleccions presidencials del 2012, el guanyador a la primera volta va ser el candidat socialista, François Hollande, amb el 25,96% per sobre del candidat conservador Nicolas Sarkozy que va obtenir el 25,34%. Le Pen Pen va quedar tercera amb el 24,34% i Mélechon quart amb el 12,77%.

Macron i Le Pen a la segona volta al conjunt de l'Estat francès

Amb el 92% dels vots escrutats, Macron guanyaria amb el 23,55% del vots, seguit de molt a prop per Le Pen, que obtindria el 21,97%. En tercera posició hi ha Fillon amb el 19,76%, Mélenchon seria quart amb el 19,51% i cinquè Hamon amb el 6,22% dels vots.  

Això vol dir que l'exministre d'Economia francès, Emmanuel Macron, i la líder del Front Nacional Marine Le Pen s'enfrontaran a la segona volta de les presidencials el proper 7 de maig

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid