Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP GIRONA
La CUP-Crida per Girona demana un estudi sobre els pisos turístics il·legals per fer-hi front

La formació denuncia la pressió que estan rebent molts veïns i veïnes de l’entorn del Barri Vell per convertir els seus pisos en habitatges d’ús turístic

26/04/2017 Política
CUP-Crida per Girona CUP-Crida per Girona

La CUP-Crida per Girona ha reclamat al govern de la ciutat que actuï de forma urgent davant la massificació dels pisos turístics a la ciutat. Cal tenir en compte que des del 2013 fins el 2016 el nombre d’habitatges d’ús turístic registrats a la ciutat s’ha multiplicat per 11, passant de 31 a 342, segons dades de l’Ajuntament. D’aquests, un 59% són al Barri Vell, un 15% a l’Eixample Nord i un 10% al Mercadal.

El grup municipal ja va fer un prec sobre aquest tema al mes de febrer, però l’alcaldessa Marta Madrenas va negar que hi hagués cap problema i va descartar prendre mesures especials. Dos mesos després, la CUP-Crida per Girona ha rebut múltiples queixes i missatges de preocupació per part de gent que viu a l’entorn del Barri Vell. Així, diversos veïns i veïnes denuncien la pressió i insistència per part d’empreses per vendre o llogar els seus immobles com a habitatges d’ús turístic. Els cupaires també tenen constància que s’estan venent edificis sencers a inversors estrangers per a fer-hi apartaments per a visitants.

Davant d’això, la CUP-Crida per Girona ha reclamat al govern que faci un estudi sobre el fenomen, en especial per a comptabilitzar el nombre de pisos turístics il·legals i perseguir aquesta pràctica; i que prevegi una bateria de mesures per regular la proliferació d’allotjaments turístics i per frenar les conseqüències negatives que la seva existència pot provocar en termes de cohesió social i d’accés a l’habitatge, entre d’altres.

A disposició del veïnat del Barri Vell

La CUP-Crida per Girona ha mostrat el seu suport a les entitats veïnals que demà dijous a les 20h al centre cívic del Barri Vell han convocat una assemblea oberta per tractar el fenomen, i s’ha posat a la seva disposició. La formació ha celebrat l’autoorganització veïnal per fer front a aquesta problemàtica creixent, i ha reclamat al govern que atengui les seves peticions.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid