Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans
La Creu de Sant Jordi a Carme Chacón, molt qüestionada

Els arguments -i bromes- a la xarxa contra la decisió del Govern de concedir la Creu de Sant Jordi a Carme Chacón han estat nombrosos i de pes. Entretant, la petició a Change.org perquè no es concedeixi la distinció a Chacón compta amb 7.741 adhesions

14/04/2017 Política

La mort fa pocs dies de l'exministra de Defensa i exdirigent del PSC Carme Chacón va suscitar tota mena de comentaris, especialment elogiosos des dels mitjans de comunicació generalistes, comentaris exempts de crítica pel fet que la reponsable del PSC-PSOE acabava de morir a Madrid als 46 anys d'edat, víctima d'un infart.

A la xarxa la figura de Chacón sí que va ser objectiu de crítiques, entre l'"allau de mostres de condol" oficials i mediàtics molts usuaris de les xarxes socials van recordar el paper de l'exministra tant al capdavant de l'exèrcit espanyol com, i especialment, pel seu comentaris amenaçants com a ministra d'Habitatge que anunciaven els desallotjaments exprés.

Una Creu de Sant Jordi cada cop més devaluada

Als pocs dies la Generalitat de la CAC va acordar que es concedís a títol pòstum la Creu de Sant Jordi a la recentment traspassada Carme Chacón, juntament amb 29 personalitats i 23 entitats que rebien el "màxim reconeixement" del govern autonòmic. La portaveu del Govern autonòmic, Neus Munté, ho va anunciar en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Les respostes a la xarxa no es van fer esperar, i malgrat la pèrdua de valor simbòlic d'aquesta distinció -devaluació simbòlica-, de seguida s'hi ha retret que moltes persones de més o menys renom que han mostrat la fidelitat i treball per Catalunya no l'haguessin merescuda.

Per altra banda, com a reacció a aquest acord del Govern que s'interpretava com injust i com un escarni, un conjunt d'usuaris de les xarxes han demanat, amb una recollida de signatura a la plataforma Change.org, que la Generalitat de Catalunya que no entregui a títol pòstum la Creu de Sant Jordi a Carme Chacón. La petició compta, ara per ara, amb prop 7.741 'signatures', poques per arribar a les 10.000.

Els arguments a la xarxa contra la decisió del Govern de concedir la Creu de Sant Jordi a Carme Chacón han estat nombrosos i de pes:

Valora
Rànquings
  1. La web "Adéu Ibex35" informa com fer el canvi a un consum ètic, sostenible i de proximitat
  2. La Flama del Canigó arribarà a Hamburg, Brussel·les, Ginebra i Edimburg
  3. Poble Lliure emplaça totes les forces independentistes d’esquerres i basades en la radicalitat democràtica a crear una direcció estratègica compartida
  4. Rebuig a l'acte de la Fundación Princesa de Girona a Vilablareix
  5. Un mort al passatge de la Camèlia número set
  6. La Universitat de Granada pressiona a la plataforma Andalusia pel dret a decidir per impedir la conferència de la CUP
  7. No perdem el nord
  8. Jo odio
  9. Nerea Barjola: “El relat dels mitjans sobre el cas de ‘La Manada’ segueix el mateix patró que el de les noies d’Alcàsser”
  10. Dilemes de la solidaritat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid