Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans
La Creu de Sant Jordi a Carme Chacón, molt qüestionada

Els arguments -i bromes- a la xarxa contra la decisió del Govern de concedir la Creu de Sant Jordi a Carme Chacón han estat nombrosos i de pes. Entretant, la petició a Change.org perquè no es concedeixi la distinció a Chacón compta amb 7.741 adhesions

14/04/2017 Política

La mort fa pocs dies de l'exministra de Defensa i exdirigent del PSC Carme Chacón va suscitar tota mena de comentaris, especialment elogiosos des dels mitjans de comunicació generalistes, comentaris exempts de crítica pel fet que la reponsable del PSC-PSOE acabava de morir a Madrid als 46 anys d'edat, víctima d'un infart.

A la xarxa la figura de Chacón sí que va ser objectiu de crítiques, entre l'"allau de mostres de condol" oficials i mediàtics molts usuaris de les xarxes socials van recordar el paper de l'exministra tant al capdavant de l'exèrcit espanyol com, i especialment, pel seu comentaris amenaçants com a ministra d'Habitatge que anunciaven els desallotjaments exprés.

Una Creu de Sant Jordi cada cop més devaluada

Als pocs dies la Generalitat de la CAC va acordar que es concedís a títol pòstum la Creu de Sant Jordi a la recentment traspassada Carme Chacón, juntament amb 29 personalitats i 23 entitats que rebien el "màxim reconeixement" del govern autonòmic. La portaveu del Govern autonòmic, Neus Munté, ho va anunciar en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Les respostes a la xarxa no es van fer esperar, i malgrat la pèrdua de valor simbòlic d'aquesta distinció -devaluació simbòlica-, de seguida s'hi ha retret que moltes persones de més o menys renom que han mostrat la fidelitat i treball per Catalunya no l'haguessin merescuda.

Per altra banda, com a reacció a aquest acord del Govern que s'interpretava com injust i com un escarni, un conjunt d'usuaris de les xarxes han demanat, amb una recollida de signatura a la plataforma Change.org, que la Generalitat de Catalunya que no entregui a títol pòstum la Creu de Sant Jordi a Carme Chacón. La petició compta, ara per ara, amb prop 7.741 'signatures', poques per arribar a les 10.000.

Els arguments a la xarxa contra la decisió del Govern de concedir la Creu de Sant Jordi a Carme Chacón han estat nombrosos i de pes:

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid