x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
repressió
L’AMI condemna la persecució judicial d’ajuntaments pel Ministeri de Defensa español

Després del seu nomenament, el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va insistir que contactaria amb diferents entitats, entre elles, l’AMI. Mig any després, la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, encara no en té cap més notícia.

11/04/2017 Drets i Llibertats

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) condemna la persecució judicial d’ajuntaments, ara instada pel Ministeri de Defensa espanyol. La presentació d’un procés contenciós administratiu per part d’aquest ministeri contra l’Ajuntament de Llançà (Alt Empordà) per haver aprovat una moció apel·lant a la desmilitarització i per haver enviat per carta una petició perquè no es fessin maniobres militars a la zona exemplifica com, d’una manera sistemàtica, la maquinària de l’Estat vol coartar i prohibir l’expressió de postures polítiques als ens locals. Aquesta moció ha estat aprovada ja per diferents municipis i organismes públics.

L’AMI es tem i denúncia públicament que aquest nou procediment iniciat ara a Llançà es pugui estendre i que sigui un nou intent per part del Govern espanyol de voler condicionar els ajuntaments a l’hora de decidir en assumptes que afecten la gestió del seu terme municipal. Els serveis jurídics de l’AMI resten a la disposició dels municipis per assessorar-los perquè el dret de petició queda reconegut per l’actual constitució espanyola.

 L’AMI també vol deixar constància que aquesta nova ofensiva evidencia, encara més, que la mal anomenada «Operació Diàleg» ha estat pur maquillatge. Després del seu nomenament, el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va insistir que contactaria amb diferents entitats, entre elles, l’AMI. Mig any després, la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, encara no en té cap més notícia.

Segons Lloveras, i malgrat la voluntat del Govern català de pactar un referèndum amb l’Estat, això «sembla difícil», ja que, en sis mesos, el nou delegat «no ha fet ni el gest de trucar a una entitat a la qual estan adherits més de 700 ajuntaments catalans». Aquesta nova ofensiva judicial, ara sota el paraigua del Ministeri de Defensa, mostra el mateix tarannà dels més de 400 processos judicials contra càrrecs i institucions públiques deb l’anterior delegada espanyola, Maria de los Llanos de Luna. «Els ajuntaments continuarem posicionant-nos i aquesta nova ràtzia de contenciosos no ens frenarà pas», ha dit la presidenta de l’AMI.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid