Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Animalista
Es presenta una ILP per abolir els correbous i acabar definitivament amb la tauromàquia a Catalunya.
19/04/2017 Drets i Llibertats

Ahir al migdia es va presentar a Cardona la Iniciativa Legislativa Popular  (ILP) per abolir els correbous, una proposta per deixar sense efecte  l'article 6.2 del Decret Legislatiu 2/2008, precisament el que permet i  regula les festes tradicionals amb bous. Aquesta ILP està promoguda per la Coordinadora per l'Abolició dels Correbous de Catalunya (CAC),  eina organitzativa que ha permès la confluència d'entitats i activistes per  documentar i investigar, discretament, la pràctica dels correbous des de  2013 fins ara. Així doncs, la fase assembleària i de base de la campanya passa a la fase final, de preceptiva negociació política al Parlament de  Catalunya.

La CAC ha triat la vila de Cardona per ser el centre neuràlgic de la  tauromàquia principatina, vestigi de la més llarga tradició cultural de  maltractament a bòvids datat de l'any 1.409. Acompanyats per una vintena  de membres de la CAC, els seus portaveus Helena Escoda i Toni Teixidó  han ensenyat el registre de sol·licitud d'admissió de la ILP, que fou  presentat dia 13 d'abril, tot prosseguint amb la lectura d'un comunicat  que ha explicat la trajectòria de la Coordinadora, de la campanya i les  motivacions que els han dut a demanar la supressió d'aquesta excepció a la llei de protecció dels animals de Catalunya, tal i com demanda la  majoria social catalana, per posar fi a aquesta excepció i incongruència
legislativa.

Diferents municipis com Vilanova i la Geltrú, Olot, Torroella de Montgrí, Roses o Badalona ja han prohibit els correbous a nivell  municipal els últims anys, però persisteixen a Santpedor, El Morell, Vidreres, Mont-roig del Camp i fins a una trentena de municipis de les  Terres de l'Ebre.

Per acabar han fet una crida a la mobilització popular a favor d'unes  festes sense tortura , per una tradició no opressiva i una cultura catalana constructiva, pacífica, alegre i solidària.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid