Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
OTAN
Respostes a les declaracions d'Artur Mas sobre la permanència a l'OTAN de la futura República catalana
05/03/2017 Política

Les declaracions de l’expresident de la Generalitat de la CAC Artur Mas en què assegurava que una República catalana independent “L’OTAN és i continuarà sent el nostre principal instrument de seguretat” ha aixecat reaccions i retrets.

Mas ha fet aquestes declaracions en una conferència a la Harvard Kennedy School de Cambridge, a l’estat de Massachusetts (EEUU), i Vilaweb.cat recull que, entre altres aspectes, també s’ha referit també al paper que els Estats Units han exercit "com a garants de la pau i l’ordre mundial", especialment a Europa, on ha posat en dubte que sense el lideratge dels nord-americans la Unió Europea seria una realitat “tal com la coneixem o en cap forma”.

El líder del PDEcat i antic president autonòmic també ha exposat que, en el marc d’una estructura defensiva europea inexistent, el nou estat independent “actuarà com un estat responsable que compleix amb els compromisos de l’OTAN”.

Respostes

Una de les respostes més ràpides a les declaracions d'Artur Mas ha estat la de Francesc Ribera, que comentant la notícia ha recordat que "Él compromís és sortir-ne, que és el que va decidir en el seu dia la majoria en referèndum", referint-se a la majoria de votants que al referèndum de 1986 va decidir la sortida de l'OTAT a Catalunya.

 

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid