Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Benvinguts
Presentació a Palma de la campanya ‘Ona Solidària’

L’objectiu és sensibilitzar el públic general envers aquesta tragèdia -la pitjor crisi migratòria des de la II Guerra Mundial-, així com recaptar fons per ajudar les persones refugiades que es troben als camps de Grècia alhora que ajudar les ONG que realitzen tasques de rescat marítim a la Mediterrània Central salvant vides.

22/03/2017 Drets i Llibertats

El Centre Cultural Can Alcoverde Palma acollirà el proper 27 de març la presentació de la campanya  ‘Ona Soldària’. L'acte comptarà amb la participació de la portaveu de la campanya Sílvia Suau,  cooperant internacional que ha estat dos mesos a diversos camps de persones refugiades de l’illa grega de Quios.

El passat 14 de gener, l’assemblea de l’associació Ona Mediterrània va acordar impulsar una campanya de solidaritat amb les persones refugiades: la campanya Ona Solidària . L’objectiu és sensibilitzar el públic general envers aquesta tragèdia -la pitjor crisi migratòria des de la II Guerra Mundial-, així com recaptar fons per ajudar les persones refugiades que es troben als camps de Grècia alhora que ajudar les ONG que realitzen tasques de rescat marítim a la Mediterrània Central salvant vides.

La crisi de les persones refugiades va arribar als mitjans de comunicació europeus al setembre del 2015, amb la injusta mort de l'infant Aylan a les costes gregues, encara que feia mesos que aquesta situació era insostenible. I és que segons ACNUR, només en el que portem d’any s’han produït 230 morts al nostre mar i més de 3.000 arribades de persones refugiades per mar a Europa. En aquest sentit, des de l’Organització Internacional de les Migracions (OIM), en els últims 4 anys més de 12.000 persones han mort o desaparegut a la Mediterrània mentre emprenien el viatge cap al
continent europeu.

Després de la intensa cobertura mediàtica que, arrel de la mort de l’infant Aylan va impactar i escandalitzar la moral occidental, l’interès públic s’anà desplaçant cap a altres focus que no afectaven directament la consciència de les persones europees, però sí les seves butxaques.

Per tot això, un conjunt d'individualitats s’ha organitzat per donar suport a través de la campanya Ona Solidària a les persones refugiades a partir de la divulgació i la conscienciació de la seva situació, així com la recaptació de fons. Es programaran diverses xerrades amb voluntaris i voluntàries que han estat als campaments de refugiats a Grècia a diferents municipis i centres educatius.

Totes aquestes activitats volen remoure consciències i ajudar a diferents associacions que diàriament salven vides a la mar, així com per portar directament aquest estiu a les costes europees i als campaments amb més necessitats. És per això que aquest mes de març des de l’Associació Ona Mediterrània s’inicia amb molta força aquesta campanya, Ona Solidària, que culminarà a principi d'estiu amb una diada especial.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid