Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Iemen, agències de l’ONU afirmen que la inseguretat alimentària amenaça més de 17 milions de persones
24/03/2017 Hemeroteca

La inseguretat alimentària amenaça a més de 17 milions de persones al Iemen, un estat dessolat pel conflicte, on es pateix una de les pitjors crisis de fam i necessita l’ajuda internacional per evitar una catàstrofe, ha donat alertat avui la FAO en un informe sobre seguretat alimentària.

Les dades de l’estudi indiquen que dos terços de la població necessiten assistència d’emergència per subsistir i salvaguardar els seus mitjans de vida, ha explicat el representant de la FAO al Iemen, Salah Hajj Hassan.

“És absolutament essencial que la resposta humanitària inclogui ajuda alimentària i agrícola per salvar no només vides, sinó també els mitjans de subsistència”, ha recalcat.

Si no se’ls defensa, les províncies de Taiz i Al Hudaydah, tradicionalment productores d’aliments i la llar de prop de la quarta part de la població, corren el risc de caure en una situació de fam, ha advertit la FAO.

La inseguretat alimentària s’ha generalitzat al Iemen a causa del conflicte, que ha afectat econòmicament al 80% de les famílies.

Segons l’informe, altres factors que han contribuït a l’escassetat d’aliments són la reducció de la producció interna, la interrupció de les importacions comercials i humanitàries, l’alça dels preus d’aliments i combustibles i el creixent atur.

A més, s’ha registrat una pèrdua d’ingressos, baix finançament dels organismes de l’ONU que presten ajuda alimentària i el col·lapse dels serveis públics i les xarxes de seguretat social.

Els organismes de Nacions Unides al Iemen han reiterat la seva crida a totes les parts en conflicte perquè facilitin l’accés incondicional i permanent de les agències humanitàries per tal d’ampliar les operacions de socors i atendre els que tenen necessitat urgent d’ajuda.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid