Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la ruptura
El cinturó roig metropolità enceta el debat constituent per a la futura República Catalana

Catalunya Sí que es Pot (CSQEP) i secretari tercer de la Mesa del Parlament de Catalunya; Gabriela Serra, diputada per la CUP-CC; Pilar Castillejo, tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Ripollet; i Jose Téllez, tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Badalona.

La jornada pretén emplaçar la gent i les organitzacions d’altres ciutats de l’àrea metropolitana a sumar-se al projecte amb l’objectiu concret de coordinar un espai ampli de debat i de mobilització social i política que apostin per la transformació social i per la República Catalana com a alternativa a l'actual situació de desigualtat i precarietat.


09/03/2017 Política

Guanyem Badalona en Comú, Decidim Ripollet i Compromís per Cerdanyola, que encapçalen els governs de Badalona, Ripollet i Cerdanyola, respectivament, organitzen unes  jornades de debat que porten per títol Les ciutats metropolitanes per la República dels drets socials. Impulsem el procés constituent, i que tindran lloc els propers 11 i 12 de març a Badalona i Ripollet.

Les tres organitzacions municipalistes reivindiquen amb aquestes jornades la necessitat de que les ciutats metropolitanes s’impliquin en el desenvolupament d’un procés constituent cap a la República Catalana al servei de la majoria.

La sessió inaugural, que tindrà lloc dissabte 11, al Centre Cívic la Salut de Badalona, i que porta per títol Les ciutats metropolitanes davant el procés constituent, anirà a càrrec de les tres organitzacions, amb l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i dels alcaldes de Cerdanyola, Carles Escolà, i de Ripollet, José M. Osuna, que explicaran de quina manera és possible construir i articular espais amplis d’Unitat Popular amb capacitat de governar. També tractaran la construcció de la República Catalana com una gran oportunitat per a posar les bases per a un gran canvi social, prioritzant les condicions de vida de la majoria de la població, tal com ja estan fent al capdavant dels seus ajuntaments.

Tot seguit, hi haurà debats simultanis en grup sobre habitatge i subministraments bàsics, amb Irene Escorihuela, politòloga especialitzada en habitatges i drets humans; educació, amb Enric Saurí i Sheila González, experts en polítiques públiques d’educació; i mobilitat, amb Nel·la Saborit i Adam Bonnin, especialistes en transports, infraestructures i urbanisme. Dissabte clourà amb la posada en comú dels debats sectorials.

Diumenge 12, al Centre Cultural de Ripollet, hi haurà un primer col·loqui titulat Les ciutats metropolitanes, motors de la República, que comptarà amb ponents molt destacats com són Itziar González, arquitecta, impulsora del Parlament Ciutadà i membre de l’equip coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum; Raul Zelik, escriptor, periodista, traductor i politòleg alemany que ha estudiat i coneix bé el procés sobiranista català; Manuel Delgado, antropòleg i professor universitari; i Antonio Baños, periodista, activista social, escriptor i músic, membre de Súmate i l’ANC, i que properament publicarà el llibre La República possible. L’últim debat, que té per objectiu fer propostes concretes per seguir avançant en el procés constituent cap a la República dels drets socials, comptarà amb Joan Josep Nuet, secretari general del PCC, coordinador general d’EUiA, diputat per Catalunya Sí que es Pot (CSQEP) i secretari tercer de la Mesa del Parlament de Catalunya; Gabriela Serra, diputada per la CUP-CC; Pilar Castillejo, tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Ripollet; i Jose Téllez, tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Badalona.

La jornada pretén emplaçar la gent i les organitzacions d’altres ciutats de l’àrea metropolitana a sumar-se al projecte amb l’objectiu concret de coordinar un espai ampli de debat i de mobilització social i política que apostin per la transformació social i per la República Catalana com a alternativa a l'actual situació de desigualtat i precarietat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid