Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Celebrades un dia, explotades tot l'any!
El 8 de març fa referència a la lluita de les obreres nord-americanes del tèxtil, en 1857, i a la lluita de les obreres de Sant Petersburg en 1917. No és fins 1945 que es converteix en una tradició en tot el món. Una data recuperada per la lluita feminista dels anys 1970, que serà oficialment reconeguda en 1977 per les Nacions Unides i en 1982 a l'estat francès. Aquesta és la història!

I aquesta història, sovint tràgica, avui dia es veu deshonorada quan es convida a les dones a celebrar aquesta diada comprant cosmètics per “cuidar-se” i als homes a oferir una rosa per “la festa de la dona!”.

Perquè la realitat és ben inquietant:

Poc de rigor en l'aplicació de la llei de base contra la violència de gènere al mateix temps que, en 2015, deploràvem 122 dones assassinades, 216.000 víctimes de violència conjugal i 86.000 violacions!

Abandó de la prevenció contra les discriminacions de gènere en Educació per manca de pressupost i, sobretot, per manca d'una voluntat política real.

Desigualtat salarial, encara d'actualitat malgrat la llei de 2012 (un 27% menys a nivell laboral i un 38% menys a nivell de pensions i jubilacions)!

Poca representació de les dones en la vida política!

Poca voluntat, per part dels òrgans públics, per prevenir l'assetjament en els llocs de treball o en el carrer.

Reducció de les subvencions a associacions com Plannig Familial, per exemple.

Es qüestiona el dret a l'avortament quan es dificulta l'accés als centre que ho practiquen (sobretot aquí, a Catalunya Nord).

Omnipresència del sexisme ordinari en la publicitat i en els mitjans de comunicació!

I què dir de la situació de les dones en altres parts del món! Obligades a portar vel en contra de la seva voluntat, casades per la força, les primeres víctimes de les guerres i de les migracions!
Per aquest motiu, avui més que mai, perquè els drets aconseguits són ben fràgils i perquè ens manquen drets per assolir, cal que les dones s'uneixin, s'organitzin i lluitin.

La resistència de les “dones contra Trump”, de les dones poloneses en el carrer protestant contra la reducció i l'eliminació del dret a l'avortament, ens conviden a continuar lluitant!
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid