Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gestió pública de l'aigua
Accepten les al·legacions de la CUP Poble Actiu per dotar de sobirania els municipis de l'AMB sobre la gestió de l’aigua

Aitor Blanc: “Els ajuntaments són qui millor coneixen els seus veïns i les seves necessitats. Són els ajuntaments qui millor coneixen el seu territori i la millor manera de gestionar un recurs com l’aigua respectant el medi ambient.”

28/03/2017 Territori

El Consell metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona d’avui dia 28 de març ha aprovat una modificació del reglament de la Prestació del Servei del Cicle Integral de l’Aigua. Aquesta modificació és fruit de les al·legacions presentades per la CUP Poble Actiu en la línia de posar en valor la sobirania local municipal davant les decisions d’entitats supramunicipals com l’AMB. Des de la CUP Poble Actiu entenem que són els ajuntaments, la institució més propera als veïns i veïnes, qui han de decidir sobre la gestió del servei de l’aigua. L’Àrea Metropolitana de Barcelona no pot assumir una competència si el municipi no la transfereix.

La CUP Poble Actiu valora positivament la modificació d’un text que no era gens clar i estava encallat en el passat. També lamentem la falta de valentia del Govern Metropolità al no pronunciar-se clarament sobre una interpretació de la legislació a favor de la coexistència d’una doble competència (municipal i metropolitana) en matèria de subministrament domiciliari de l’aigua.

Des de la CUP Poble Actiu continuem defensant la sobirania municipal per decidir si cada municipi desitja integrar-se, continuar formant part o sortir-se del cicle integral de l’aigua metropolità en l’actual Aigües de Barcelona o en la futura, esperem, empresa pública.  Els ajuntaments són qui millor poden prendre aquesta decisió en funció de la competència que els atorga la Llei de Bases de Regim Local, les Directives Europees, etc... És imprescindible evitar les macroempreses opaques font d’opacitat, malbaratament i descontrol, com l’actual TMB en al camp del transport.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid