Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impost a les nuclears
Més de 800 persones demanen la retirada del Capítol setè de la Llei de pressupostos

Per evitar que els propietaris d'Ascó o Vandellòs declarin que ja paguen un impost per la nostra contaminació radioactiva, i que els problemes de salut que es puguin donar són competència de l'administració sanitària.

22/02/2017 Territori

Com que encara no hi ha data d'aprovació definitiva dels pressupostos 2017, el Moviment Ibèric Antinuclear a Catalunya apunta que "encara hi ha temps per a que els representants polítics sàpiguen que la nostra salut no és una mercaderia per negociar entre ells i la indústria nuclear. Dona suport al MANIFEST a on es demana la retirada del Capítol setè de la Llei de pressupostos. Ja comptem amb més de 800 persones". El manifest el faran arribar a tots els grups polítics que formen el Parlament abans de que procedeixin a la votació.

L'entitat ecologista remarca que el 4 de febrer de 2017 el diari portugués «Público» informava dels nivells de radiació en el riu Tajo deguts a l'activitat d'Almaraz i que el 15 de marc de 2016 alguns mitjans dels EE.UU informaven de la detecció de vessaments de productes radioactius de dos reactors nuclears, en Nova York i Miami.

En el cas de Portugal es tractava d'una denuncia d'un organisme d'investigació; en els Estats Units les autoritats van reaccionar contra les centrals; mentre els propietaris dels reactors implicats declinaven fer declaracions.

Segons, els ecologistes en Catalunya en casos com aquests la indústria nuclear comptarà amb un recurs únic, un cop aprovat el Capítol setè de la Llei de pressupostos 2017 del govern de Junts pel Sí.

Així, apunten que els propietaris d'Ascó o Vandellòs podran declarar que ja paguen un impost per la nostra contaminació radioactiva, i que els problemes de salut que es puguin donar són competència de l'administració sanitària.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid