Volem acollir!
Mataró 'ciutat acollidora' rebutja acollir tots els refugiats

La proposta de la CUP ha estat rebutjada amb els vots en contra de PSC, CIU, C's, PP i PxC.

20/02/2017

El Ple de febrer de l’Ajuntament de Mataró ha rebutjat la proposta de resolució, presentada per la CUP, per tal que l’Ajuntament faci acollida activa de tots els refugiats que arriben a la ciutat, ja sigui per mitjans oficials o no. La proposta ha estat rebutjada amb els vots en contra de PSC, CIU, C's, PP i PxC.

La formació independentista havia al Ple de l'Ajuntament de Mataró l’acord segu?ent:

"L'Ajuntament de Mataró farà servir les infraestructures necessàries, destinades a l'acollida de persones refugiades quan arribin a la ciutat, ja sigui per mitjans oficials o no. En aquest sentit, recorrerà als equipaments habitacionals que la ciutat ha posat al servei de l’acollida de les persones refugiades per tal que es puguin quedar a la ciutat, els donarà la informació i el suport tècnic necessari perquè puguin tramitar l'estatut de refugiat, i també les inclourà en tots els circuits de serveis d'acollida, formació i ocupació laboral".

Tenint en compte que la ciutadania de Catalunya ja ha donat proves, en les mobilitzacions, de la capacitat i voluntat d'acollir. "Per tant arriba l'hora de lluitar contra els murs que alcen els governs i demanar a l'Administració més propera al ciutadà, l'Ajuntament, que prengui el paper que la societat reclama.

No n'hi ha prou amb declarar-nos “Ciutats Acollidores”si a la pràctica no es permet l'acolliment, i no n'hi ha prou en posar a disposició exclusiva del govern de l'Estat espanyol uns habitatges si no deixen arribar les persones"