x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
carrer
La CUP de Cardedeu destinarà 3.000€ a projectes de transformació social i cultural.

La presentació i explicació del projecte està prevista a dos quarts de vuit a la cerveseria Sant Jordi al Carrer Montseny núm. 1 de Cardedeu

13/02/2017 Economia
 La candidatura anticapitalista posarà en marxa el proper 15 de febrer la campanya del Retorn Social, que retornarà a la vila part del salari de les regidores de la CUP. En concret, donaran 3.000€ a entitats amb voluntat de transformació social. Enguany és el primer cop que s'engega un projecte d'aquesta magnitud a Cardedeu.

El Retorn Social és una forma de retornar al municipi part dels ingressos obtinguts per les regidores de la CUP a l’Ajuntament de Cardedeu, que seguint un codi ètic tenen un límit salarial. Forma part de la idea que la política no es fa només a les institucions sinó que les entitats i moviments socials tenen molt a aportar. L'objectiu de la CUP és donar suport a projectes amb voluntat de transformació social.

Se’n poden beneficiar entitats, moviments i plataformes, sense ànim de lucre, prioritàriament cardedeuenques. També hi podran concórrer entitats d’àmbit supramunicipal, però amb projectes d’impacte a Cardedeu. La CUP indica que cal que el projecte incideixi en aspectes com: participació, igualtat i cohesió social, defensa del territori, transformació social, salut, medi ambient i energia, inclusió social, àmbit sociolaboral, internacionalisme, esperit de transformació social i amb perspectiva de gènere.

A l'hora de de decidir els projectes escollits, la CUP valorarà que tinguin com a objectiu el bé comú, que afavoreixin models de producció sostenibles o que siguin cooperatius o comunitaris, que estiguin arrelats al territori i potenciïn el consum i distribució de proximitat i la seva relació amb Cardedeu, projectes que fomentin l’apoderament i la participació i en què es produeixin relacions d’igualtat. D'altra banda, la candidatura remarca que es descartaran entitats amb finalitat lucrativa o religiosa i projectes que promoguin l’homofòbia o transfòbia, el racisme, el masclisme o el feixisme.

El vot popular decidirà a quins projectes es destinen els 3.000 euros d'aquesta convocatòria de projectes del Retorn Social. Les entitats interessades podran presentar els seus projectes des del 15 de febrer fins al 16 d'abril i l'assemblea oberta on es votarà està prevista pel 7 de maig. El 12 de maig la CUP publicarà quin és el projecte triat.

Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid