Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
campanya de micromecentage
"Poble Rebel" un documental sobre la dissidència a Catalunya des del 1974 fins a l'actualitat

Per fer possible aquest projecte hi ha en marxa una companya de micromecentage a la plataforma "Goteo" que es tanca d'aquí una setmana

21/02/2017

Al llarg d'aquestes quatre dècades de rebrot social, moltes persones i col·lectius han optat, a Catalunya, per esbossar vies de resistència, desobediència i construcció d'alternatives als models imperants. 

Poble Rebel, com a llargmetratge documental, es fonamenta en els testimonis i diàlegs entre persones que han format part d'aquestes realitats i que ens narren, en primera persona, les seves experiències i aprenentatges. A banda, comptem amb un extens material d'arxiu, gràcies a la tasca tenaç d'aquelles persones que, càmera en mà, han anat documentant la microhistòria dels darrers quaranta anys. Una història entreteixida per tres peces essencials —el marc econòmic, social i polític de cada moment— i per les repercussions que aquests elements tenen, habitualment de forma negativa, en àmbits tan diversos com l'ecologia, el teixit social, la cultura pròpia o la llibertat d'expressió, per citar-ne alguns de representatius.

De la conjunció d'aquestes peces, veurem lluites, pràctiques i fets que esdevenen referents i creen corrents; coneixerem les motivacions que les fan néixer i els impulsos que les fan créixer; palparem la funció social i política que desenvolupen i en desxifrarem la legitimitat i els motius de la seva acció fora o al marge d'unes lleis fetes a mida dels lobbys que les dicten. Per últim, ens neguitejarem en el moment en què aquest poder destapa la maquinària repressiva per extirpar d'arrel les lluites, operació quirúrgica d'èxit relatiu, perquè mai acaba d'assolir el seu objectiu: anys després, aquelles velles aspiracions continuen germinant i, com fulles d'heura, generen nous brots que vénen de velles derrotes, de petites victòries o d'il·lusions reconstruïdes.

Poble Rebel procura homenatjar tota aquella gent valenta que, col·lectivament, ha estat creadora d'alternatives durant les últimes quatre dècades.

Testimonis

El documental es basa en els testimonis de: Ferran Aguiló, Iñaki García i Juanito Piquete: Moviments llibertaris des dels anys 70; Josep Musté i Carles Benítez: Membres de Terra Lliure; Ni Muts ni a la Gàbia; l'Assemblea No a la MAT de Fellines; la PAHC Bages; el Sindicat Popular de Venedors Ambulants; la Xarxa Antirepressiva de Familiars de Detingudes; Rubén, Gadae i Jordi: Condemnats per Aturem el Parlament; Quim Gimeno: Detingut a l'operació Pandora II; Edu: Imputat a través de fitxers fantasma; Títeres desde Abajo; Ajuntament de Viladamat; Jesús Rodríguez i Anna Celma: La Directa; LaTele; Campanya Justícia Juan Andrés; Anna Gabriel, Josep Garganté, Núria Güell, Enric Duran i Josep Pàmies.

L'Equip de persones que hi ha darrera del documental

Damià Puig: Direcció, producció, guió i fotografia; Sergi Fàbregas: Muntatge, producció, guió i banda sonora; Anna Coll: Cap de producció; Tomás Navarro i Daniel Soms: Disseny i animació; Enric Barba, Oriol Díez i Manel Muntaner: Càmeres; ARPEX: Post-producció de so; Laura "Pimen" Humet: Promoció i community management; Elm Puig: Edició i correcció de textos; Ferran Aguiló: Assessorament de continguts i Amelia Burke: traduccions a l'anglès i distribució a països de parla anglesa.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. Cremen per primer cop fotografies de la Princesa Leonor
  3. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  4. Sant Jordi era guerrer...
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid