Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
No al Pla Caufec
Demanen a l'Ajuntament d'Esplugues que rectifiqui una informació sobre el pla Caufec i els límits del Parc Natural de Collserola
22/02/2017

La Plataforma Cívica en Defensa de Collserola (PCDC) demana a l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat que rectifiqui una informació sobre el pla Caufec i els límits del Parc Natural de Collserola. Ho fa en una pública dirigida a l'acaldesa on indica que La revista municipal d’informació El Pont d’Esplugues núm. 245 de febrer de 2017 ha inclòs un Especial Pla Porta BCN.

Segons la plataforma, en la seva pàgina III inclou un Plànol d’ubicació de parcs, equipaments i edificacions que aporta informació falsa ja que: 

"El límit real del Parc Natural de la Serra de Collserola (aprovat per decret 146/2010, de 19 d’octubre) en aquesta zona està delimitat per l’avinguda dels Traginers i el carrer Ferrer i Bassa. De manera irresponsable el límit ha estat manipulat i es fa retrocedir a una línia imaginària a l’interior del Parc Natural

• A més, anomena aquest fals límit textualment com a “Límit sòl no urbanitzable – Parc Forestal”1, quan la denominació correcta és sens dubte “Límit sòl no urbanitzable –Parc Natural”

• L’espai que limita amb l’avinguda dels Traginers és qualificat pel mateix plànol com “Zona de transició” falsejant que es tracta d’un espai del Parc Natural de ple dret. Considerem un fet molt greu que una revista editada per un ens públic inclogui informació falsa adreçada a tota la població".

Davant d'això, la plataforma li demana quee l’ajuntament rectifiqui la informació publicada amb el mateix grau i mitjans amb què s’ha difós. Considera a més que caldria depurar responsabilitats per causa d’aquesta grollera manipulació que és contrària al dret de la ciutadania a rebre informació veraç sobre les actuacions urbanístiques que impulsa l’Ajuntament d’Esplugues i que contribueix a què els vilatans d’Esplugues desconeguin el seu espai natural mésproper i les normatives que el protegeixen.

La plataforma li recorda que la PCDC "està participant i presentant propostes a la comissió institucional redactora del Pla Especial per a la Protecció del Parc Natural de la Serra de Collserola. Hi ha un acord unànime sobre la importànciade respectar les zones immediates al Parc com a espais de transició i de connexió amb la ciutat construïda, opinió corroborada pels criteris que inspiren avui dia l’urbanisme dels pobles i ciutats sostenibles".

Per a la plataforma en el cas d’Esplugues, "aquesta zona de transició correspon sens dubte a l’espai que s’inicia a la vorera, cantó mar, de l’avinguda dels Traginers, l’espai que l’equip de govern que vostè encapçala i els promotors immobiliaris volen urbanitzar a tocar del límit del Parc Natural amb habitatges d’alçada i volumetria evidents, equipaments i oficines".

Segons la plataforma "aquesta informació de la revista municipal intenta ocultar grollerament aquesta qüestió. Per la seva responsabilitat, creiem que fora sensat rectificar i evitar aquest impacte que accentuarà el setge que pateix l’espai natural de Collserola".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid