Xile
Miners xilens: 29 dies de vaga a 700m sota terra per mantenir la feina
03/01/2017 Internacional
Un grup important de miners xilens porten 29 dies de tancament per reclamar al govern de Michelle Bachelet la reobertura del jaciment de Santa Ana a la província d'Arauco, al sud de Xile.

Els més de 70 miners no han arribat fins als moments a un acord amb el Govern xilè sobre la mina a Arauco, amb conflictivitat sindica des de 2015, quan els seus amos es van declarar en fallida i van deixar sense feina els miners.

Durant els dies de Nadal diverses mobilitzacions han donat suport als miners tancats a 700m sota terra per mantenir la feina.

Segons ha recollit CubaDebate, el dirigent miner Luis Oñate ha recordat que "Tots som homes de treball. No volem que el Govern ens doni els beneficis de proempleo (subsidi). Volem guanyar un sou perquè som capaços de guanyar-lo ",

Oñate va indicar que després d'una ordre del Govern regional, que va prohibir que els seus familiars poguessin baixar a la profunditat de la mina per acompanyar-los en la nit de cap d'any, no van aconseguir estar amb els seus familiars.