autodeterminació
La CUP insta el govern sociovergent de Mataró a posicionar-se davant el rebuig de l'alcalde al referčndum

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha delcarat que no cedirà cap espai municipal si la Generalitat convoca un referèndum sobre la independència de Catalunya

24/01/2017 Política
El 22 de gener, en una entrevista publicada per l’agència Europa Press, l’alcalde de Mataró, David Bote(PSC) va dir que no col·laborarà amb la celebració d’un referèndum independentista cedint espais municipals perquè “cal complir la llei”.

Davant la contundència de les afirmacions fetes per l’alcalde de Mataró, els regidors de la CUP han presentat dues preguntes al respecte perquè siguin respostes al Ple Municipal del 2 de febrer. El govern municipal sociovergent haurà de respondre si les declaracions de l’alcalde David Bote són compartides pel govern municipal. La resposta a aquesta pregunta condicionarà la de la següent, que demana a les regidores de CiU si pensen seguir donant suport a l'alcalde en el moment que es convoqui el referèndum.

Batet va manifestar també que el govern de la Generalitat no s'ha posat en contacte amb ell sobre aquesta qüestió i considera que en aquesta posició els alcaldes socialistes “faran pinya”