x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
habitatge
La CUP demana que l'Ajuntament d'Olot apliqui la llei i adquireixi habitatges buits per a lloguer social

Reclama reacció i agilitat en l’aplicació d’aquestes mesures abans no sigui massa tard

10/01/2017 Drets i Llibertats
Aquest 29 de desembre va entrar en vigor la nova llei del Parlament de Catalunya de mesures de protecció del dret a l'habitatge de les persones en risc d'exclusió residencial. El text pretén superar les limitacions del Tribunal Constitucional espanyol en la congelació d’alguns articles claus de la Llei 24/2015.

La llei posa l’accent en les polítiques públiques per a la mobilització del parc d’habitatges buits per tal de preservar la funció social de la propietat i que les persones amb situació més vulnerable puguin disposar d’un habitatge digne.

Se suma a les lleis catalanes per a la protecció del dret a l’habitatge a Catalunya (Llei 18/2007 del 28 de desembre del dret a l’habitatge i Llei 24/2015 del 29 de juliol de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica fruit de la Iniciativa Legislativa Popular de la PAH). Alguns articles d’aquesta llei van ser suspesos cautelarment per part de l’estat espanyol i per això aquesta nova llei és un mecanisme alternatiu en el marc normatiu vigent i segons les competències de la Generalitat per a garantir el dret a l’habitatge.

Destaca el Capítol II de la Llei sobre les mesures per ampliar el parc social d’habitatges de lloguer a través de l’expropiació temporal d’habitatges buits per causes d’interès social. A Olot hi ha 270 habitatges acreditats buits per la Generalitat. Aquest procediment pot durar màxim 4 mesos per a l’expropiació i automàticament l’habitatge passa a lloguer social establerts a l’article 5.7 de la Llei 24/2015.

A més les administracions públiques podran, amb aquesta llei, mediar en l’àmbit del consum i del dret a l’habitatge, reallotjar a les persones i/o unitats familiars amb risc d’exclusió residencial, expropiar el dret d’ús, dotar d’ajuts econòmics per mantenir l’habitatge habitual, per a reallotjar i tot el suport i informació necessàries a les persones implicades en la pèrdua de l’habitatge i evitar que es vulnerin el seus drets.

Ens dotem d’una altra llei, que posa accent de nou el parc de pisos buits, recordem que a Olot hi ha1.372 pisos buits, 696 en mans bancs, dels quals 270 acreditats oficialment per la Generalitat, però segons les dades de l'Ajuntament tots aquest pisos ja fa més de 2 anys que estan buits.

La CUP demana reacció i agilitat en l’aplicació d’aquesta Llei abans no sigui massa tard, tal i com ja va passar amb la l’article de la Llei 24/2015 de la cessió per part del grans tenidors dels pisos buits per un mínim de tres anys per a lloguer social. Aleshores l’Ajuntament hagués pogut obrir expedients sancionadors pels 270 pisos ja acreditats com a buits així com hagués pogut acreditar la resta de 1372 pisos. 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid