x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
medi ambient
L'Esquerra Independentista de Sant Cugat rebutja el model d'oci de la pista de gel

La CUP i Arran en critiquen la manca de consciència ecològica

05/01/2017 Territori

La CUP i Arran Sant Cugat han rebutjat la pista de gel instal·lada durant el període nadalenc. "Considerem que la instal·lació d’aquesta pista de gel suposa un cost energètic (i conseqüentment ambiental) desmesurat i impropi d’un clima com el mediterrani i que pretén imposar unes tradicions impròpies de la nostre latitud sota el pretext del consumisme d’aquestes dates.", han expressat.

Les formacions independentistes critiquen que l'ajuntament cedeixi l'espai públic a una iniciativa "totalment insostenible" pel seu consum energètic i "moralment reprovable en una vila mediterrània" com Sant Cugat. Segons els seus càlculs, aquesta instal·lació consumeix l'equivalent a la despesa energètica de 59 llars durant un mes i critiquen que aquesta energia provingui d'un grup electrogen de gasoil. Això suposaria l'emissió de prop de 14 tones de diòxid de carboni mentre l'equipament estigui obert.

Les organitzacions han criticat que l'ajuntament de Sant Cugat vulgui implantar una "pràctica comercial totalment aliena a la nostra cultura i que amb l’excusa de les festes intenta promocionar una cultura de patinatge sobre gel que, com és de sentit comú no existeix a les nostres latituds." Així mateix, critiquen que es permeti aquesta despessa energètica mentre es prenen mesures d’estalvi energètic com endarrerir l’encesa de l’enllumenat de nadal o la substitució de làmpades incandescents per leds a les lluminàries dels carrers.

D'altra banda, lamenten que fomenti un oci "elitista i consumista", que dona "imatge de ciutat franquícia" mantenint una activitat "fora de lloc". La CUP i Arran han demanat un compromís a l’Ajuntament de Sant Cugat perquè aquests fets no es tornin a repetir el pròxim Nadal.

Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid