x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
moviment veïnal
Crida a ocupar la Rambla de Barcelona per protestar contra contra el procés d’especulació i gentrificació

S'ha donat a conèixer un manifest sota el títol, "Barcelona no està en venda" que ve a ser una crida a participar a la mobilització del 28 de gener.

11/01/2017 Drets i Llibertats

Avui s'ha presentat en roda de premsa #OcupemLesRambles que té com a objectiu promoure l'ocupació simbòlica de les Rambles barcelonines el proper 28 de gener per protestar contra la pujada dels preus de l'habitatge, la precarietat laboral, el descontrol de la gestió turística, la mercantilització de l'espai públic, la desigualtat i per recuperar la ciutat per al veïnat.

En aquests termes han donat a conèixer un manifest sota el títol, "Barcelona no està en venda" que ve a ser una crida a participar a la mobilització del 28 de gener. En el manifest-crida es remarca que "en un context de retallades en la sanitat, l’educació i l’assistència social, de saqueig a la guardiola de les pensions i d’increments abusius en les taxes universitàries, la cultura, la investigació i el jovent queden arraconats per una manca preocupant de visió de futur". Així com també és critica que la mala gestió del turisme, que ha portat la ciutat a un “model massificat” i la precarització de les condicions laborals. Reclamen “espai públic per gaudir de la ciutat i conviure, no per fer negoci” i lamenten “la destrucció del comerç de proximitat, que és substituït per botigues de records i grans cadenes de moda i d’alimentació”.

La iniciativa compta amb el suport d'una trentena d’associacions i entitats veïnals com ara la FAVB, la Taula Veïnal d’Urbanisme de Barcelona, Arquitectes sense Fronteres, la PAH, Crida Constituent, Som Paral·lel o les associacions de veïns de Poblenou, la Sagrera, la Sagrada Família, el Carmel o Sant Andreu de Palomar, entre d’altres.

Valora
Vídeos
#OcupmemlaRambla
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid