x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Anglada i les seves denúncies

Arran de la denúncia que l’exmilitant de Fuerza Nueva, Josep Anglada Rius, va fer contra el regidor de Vic Joan Coma, m’he recordat d'un fet que vaig viure ja fa anys.

Del maig al juny del 2001, vaig portar a Vic, de la mà del Casal Independentista Manuel Viusa; l’exposició “Lluís Companys, una vida de lluita”.

Mentre l'estàvem muntant amb en Pep Musté –un dels represàliats per la “garzonada” del 92- van presentar-se tres Mossos d’Esquadra de paisà –amb l’esverament del director del Museu d’Art de la Pell, on es feia l’exposició-, dient que havien rebut una denúncia segons la qual "estàvem descarregant un arma llarga del meu cotxe." Els vaig aclarir que els havien informat malament, ja que d’armes n’hi havien dues: una de llarga i un altre de curta.

Aquestes dues armes eren els models de les que s’havien fet servir per afusellar i rematar el President Lluís Companys (un fusell Màuser i una pistola Astra model 1921), i estaven inutilitzades i convenientment documentades; tot aclarit van marxar.

Qui va fer la denúncia era l’inefable Anglada, que va passar per allà mentre trèiem tot el material de l’exposició del vehicle. Com veiem, el costum inquisitorial li ve de lluny; aleshores intentant perjudicar en Musté i a mi, i avui en Coma. La veritat, és que cal ser molt desgraciat amb aquest odi contra el nostre, i, seu, país.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid