Síria: Possible detenció d’oficials de l’OTAN i aliats a la ciutat d’Alep
22/12/2016 Hemeroteca

Diferents fonts informen de detencions a Alep d’oficials de l’OTAN, un exassessor del ministre d’Informació sirià, Abdulhadi Narsi, ha revelat que un nombre de funcionaris turcs i saudites estaven lluitant contra les forces del govern sirià en els districtes de l’est d’Alep, juntament amb la coalició de grups terroristes Jaysh al-Fatah. “El president turc, Recep Tayyip Erdogan pretén traslladar terroristes d’Alep a Turquia. El govern sirià ha constatat l’existència d’un centre ocult amb funcionaris saudites i turcs i els diferents serveis d’intel·ligència a la part d’Alep ocupada pels jihadistes. Erdogan va voler traslladar 5.000 terroristes a Turquia, fet que mostra com la batalla contra el govern sirià a Alep ha estat dirigida per Turquia“.

Han començat a circular les primeres llistes d’oficials detinguts:

Moataz Aouglakan Davutoglu – Turquia
David Scott Weiner – EUA
David Shlomo Aram – Israel
Shayq Muhamad al-Islam al-Tamimi – Qatar
Muhamad Ahmad al-Sibyan – Aràbia Saudita
Abdalmunayim Fahd al-Harij – Aràbia Saudita
Salam al-Islam Zahran Hadjlan – Aràbia Saudita
Ahmad Ibn Nawfal al-Dridagi – Aràbia Saudita
Muhamad Hasan al-Subaya – Aràbia Saudita
Hamid al-Fahad Dusari – Aràbia Saudita
Amjad al-Qasim Tirawi – Jordània
Trist Qasim al-Shamari – Aràbia Saudita
Ayman al-Qasim Thalbi – Aràbia Saudita
Shafyah Muhamad al-Idrisi – Marroc

Altres informacions parlen d’una reunió a porta tancada del Consell de Seguretat de l’ONU per parlar de les detencions d’aquests oficials OTAN i els seus oficials dins el territori sirià, la reunió s’hauria realitzat ahir al vespre, de les primeres llistes surten oficials de l’Aràbia Saudita, Turquia, Jordània, Israel i Estats Units, però no es descarta que existeixen altres persones pertanyents a altres exèrcits o serveis membres o aliats de l’OTAN.

Turquia que actualment ha refet les relacions amb Rússia estaria cercant de negociar alliberar els detinguts, fent intercedir Rússia davant el govern sirià.