Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gestió pública de l'aigua
Santa Coloma de Gramenet aprova una moció de SOM Gramenet per la remunicipalització de l'aigua

Cada vegada més ciutats, regions i països decideixen remunicipalitzar els serveis, recuperant així el control públic de la gestió de l'aigua i del sanejament.

20/12/2016 Drets i Llibertats

Per primer cop en tota la història el Ple Municipal de Santa Coloma de Gramenet vota a favor de posar en marxa el procés cap a la remunicipalització de l'aigua a la ciutat. A proposta inicial de la Som Gramenet i sumant al PSC i ICV-EUiA ahir el Ple Municipal de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet es posicionava a favor d'establir un full de ruta per la remunicipalització de l'aigua.

La CUP PA felicita a Som Gramenet i considera que aquesta és una gran victòria col·lectiva que ara cal complementar amb passos ferms i valents per fer realitat la voluntat popular de la remunicipalització del servei d'aigua a la ciutat i a tota l'àrea metropolitana.

L’aigua és un element escàs i valuós, imprescindible per a la vida, que fins i tot va ser declarada un dret humà per l'ONU el 2010. Malgrat tot, l'aigua, avui, a casa nostra i des de ja fa dies, és bàsicament una font de negoci milionari per uns pocs. A l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Agbar controla el subministrament domiciliari de l'aigua mitjançant l'empresa mixta Aigües de Barcelona (Agbar 70%, Criteria –La Caixa– 15% i participada per l'AMB en un 15%). Juntament amb Aigües de Barcelona, també SOREA, filial d’Agbar participa en el repartiment de les concessions privades de la gestió de l’Aigua.

Tot i que durant aquest primer any llarg de legislatura municipal no s’han pogut constatar passos evidents, ni per part del govern metropolità, ni pel govern municipal cap a la internalització del servei de subministrament d’aigua en baixa, ara amb aquestes noves votacions és el moment de posar fil a l'agulla i fer passos reals cap al control públic de l'aigua.

La CUP Poble Actiu considerem que cal no oblidar i aprofitar que el TSJC ha dictat en primera instancia la sentència que anul·la el règim de l’empresa mixta creada a l’any 2012 pel bipartit metropolità format per PSC i CiU. Aquesta sentència facilita  el procés d’internalització del servei que presta Aigües de Barcelona. Per contra, a l’estar recorreguda al Tribunal Suprem, hem de garantir passos concrets cap a la remunicipalització encara que el Tribunal Suprem accepti el recurs d’Aigües de Barcelona.

La gestió de l'aigua sota les grans corporacions ha portat a la vulneració de drets de les persones però també dels nostres ecosistemes.

Cada vegada més ciutats, regions i països decideixen remunicipalitzar els serveis, recuperant així el control públic de la gestió de l'aigua i del sanejament. Entre elles, hi destaquen ciutats tan rellevants com París, Nàpols, Budapest, Atlanta, Buenos Aires, Berlín i La Paz. A Catalunya, per exemple les poblacions de Mataró, Manresa, Montornès del Vallès o Arenys de Munt han recuperat aquest servei en els darrers anys.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid