internacional
El Parlament britànic tractarà el processament de Carme Forcadell

Un diputat de l'SNP escocès ha presentat una moció en suport de la presidenta del Parlament català

08/12/2016 Internacional

La investigació judicial a Carme Forcadell per haver permés el debat parlamentari sobre les conclusions de la comissió del Procés constituent creua fronteres. El diputat a la Cambra dels comuns britànica George Kerevan del Partit Nacional Escocès va presentatar dimecres una moció que denúncia el "processament de la presidenta del Parlament de Catalunya" i avisa que Forcadell "pot ser inhabilitada per haver permès un debat parlamentari", fet que segons el text  "estableix un perillós precedent que podria soscavar el suport públic al procés democràtic".

La moció presentada per Kerevan ja ha rebut el suport de catorze parlamentaris més de quatre grups diferents: Partit Laborista, SNP, el Social Democratic i Labour Party d'Irlanda del Nord i el Plaid Cymru, de Gal·les. Que l'SNP doni suport al procés català és un fet insòlit, ja que tradicionalment han optat per desmarcar-se'n.

Segons informa el diari Ara, la moció s'ha presentat poc després d'una reunió del delegat de la Generalitat de Catalunya al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén, amb un grup de diputats de diferents partits de la cambra de Westminster. Segons Marcén, la " immediata" reacció de suport a Forcadell es produeix pel fet que és " molt difícil d'entendre per a un demòcrata que es vulgui processar a la presidenta d'un Parlament per permetre un debat en seu parlamentària; aquí no es pot entendre".