Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#31D
Clam independentista en la Diada de Mallorca

La Diada de Mallorca #31D a ritme de glosada i referència al Principat: "quan tinguen s'independència / aquí la gent prendrà consciència", segons una piulada del diputat de la CUP Albert Botran

31/12/2016 Política

Milers de persones es manifesten pels carrers de Palma a ritme d'una quinzena de de xeremiers sota els lemes de  "Per un full de ruta sobiranista" de la Plataforma 31-D i "Per la plena sobirania de Mallorca, construïm els Països Catalans" del Bloc d’Unitat Popular (BUP).

Representants de les entitats que configuren la Plataforma 31-D (MÉS per Mallorca, ERC, ASM, l'STEi i Grup Blanquerna, entre d’altres) i de la Confederació d'entitats sobiranistes dels Països Catalans encapçalaven la marxa i a una certa distància la pancarta del BUP. Durant el recorregut, s'ha fet una acció per reclamar l'esbucament del monument de Sa Feixina.

La manifestació ha acabat al Parc de les Estacions. Allà, la glosadora Maribel Servera i Sònia Domenech han llegit els manifests de cada un dels dos blocs. A continuació, la representant de la Assemblea Sobiranista de la Catalunya Nord, Daniela Grau, ha llegit una salutació on s'ha recordat que l'Estat francès oprimeix els catalans del Nord. Els Germans Martorell han tancat l'acte polític amb la interpretació de La Muixeranga, Els Segadors i La Balanguera.

Una vegada finalitzada la part més política i reivindicativa, ha començat la part més festiva. Una immensa ballada popular, conduïda per Al Mayurqa ha encetat les gairebé cinc hores de música i festa. Xarxa ha fet ballar i cantar els més joves i els Pirates Pirats han posat la nota més transgressora i desenfadada d'una festa que ha acabat el dia 31 de desembre. La Dida de Mallorca, segons apunta dBalears a la seva crònica sobre la mobilització.

En un moment del recital, memebres d'Arran van pujar a l'escenari per llegir un manifest de suport amb els regidors de la CUP processats per la crema de fotos del rei, a continuació van cremar una imatge de Felip de Borbó.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Alhora i la CUP
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid