Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Davantal
Bon any 2017! No hi ha grillons que ens privin de ser lliures

Bon any 2017! No hi ha grillons que ens privin de ser lliures

31/12/2016 El Davantal

Des de Llibertat.cat us desitgem un bon any 2016.

I no us arronseu: ja ho sabeu de fa molts anys, que la llibertat té un preu...

 

Llibertat.cat: 10 anys de vida. Seguim i seguirem

Tal i com recordem en cada aniversari, el 2006 vam prendre el relleu i l’herència de la pionera Llibertat.com, nascuda el 1997, però amb un nou equip de persones que ens mantenim actius i compromesos en l’actualitat. Fa 10 anys nasqué Llibertat.cat

El nostre equip va voler impulsar aquest web com una eina de difusió i de debat al servei de l’Esquerra Independentista i de les lluites populars, de divulgació de la memòria històrica i de la lluita independentista, de foment d’un moviment unitari, dinàmic i vertebrat arreu dels Països Catalans, a les comarques i a les ciutats. Així vam concebre Llibertat.cat fa 10 anys i continuem amb el mateix objectiu, colze a colze amb les persones que hi col·laboren, el combustible que manté activa aquesta trinxera informativa i de difusió d'idees.

I ja ho sabeu, en una dècada d'activitat hem publicat milers de notícies (les podem comptar a milers) i reflexions, un camí de formiguetes que ha marxat paral·lel a l’eixamplament social del moviment independentista i de les lluites populars.

La valoració que en fem, és clar, és del tot positiva, especialment per la funció que ha realitzat com a generadora de lluita ideològica, i pel fet que omple un espai i realitza un tractament informatiu de moltes i diferents lluites d'arreu del territori.

Així i tot, hem trobat alguns obstacles que no volem amagar: per una banda l'accentuació d'un boicot conscient i deliberat exercit des de sectors que són hostils amb Llibertat.cat i amb una part del moviment independentista. Per una altra banda, durant els darrers anys s'ha produït un fenomen de sobresaturació en l'espai informatiu català: han aparegut molts digitals en l'òrbita independentista i en l'espai de dissidència; i, per altra banda, en aquest sentit molts mitjans de caràcter generalista han assumit la difusió del discurs sobiranista i de publicació de notícies de denúncia, reivindicacions populars, etc. Aquest darrer aspecte cal interpretar-lo com a molt positiu, perquè mostra un eixamplamament social de les reivindicacions populars, de la Ruptura independentista i d'un moviment democratitzador ampli. Quant a l'hostilitat i boicots exercits contra Llibertat.cat, animem els nostres lectors a treure les seves pròpies conclusions amb un senzill cop d'ull a la xarxa. I que cadascú assumeixi les seves pròpies responsabilitats.

Malgrat algunes sotragades, l'esgotament diari, els pals a les rodes i tots els malgrats (i molt lluny dels que ens voldrien com uns mitjà d’informació/formació controlat, acrític, dòcil o dirigit), nosaltres seguirem mantenint la funció de fer bullir l'olla amb la publicació de notícies -moltes de les quals no apareixen en altres mitjans- i la difusió d'articles d'opinió, breus, aportacions o imatges dels nostres col·laboradors.

Seguim després de 10 anys i seguirem amb aquest treball de generar informació, convocatòries d’actes, opinió, denúncia, memòria de lluita, arguments o crítica, amb l’objectiu que contribueixin a l’avenç i la implantació de l’independentisme, de la defensa de la terra, dels drets i llibertats i de la justícia social reals. Aquest continua sent el nostre balanç, que només pot ser encoratjador a les portes d’uns objectius que hem guanyat dia a dia, i dels que són a tocar de les mans: la independència.

10 anys de Llibertat.cat: Seguim i seguirem

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid