Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Davantal
Llibertat.cat: 10 anys de vida. Seguim i seguirem

En fem una valoració positiva després de 10 anys d'activitat, especialment per la funció que ha realitzat com a generadora de lluita ideològica, i pel fet que omple un espai i realitza un tractament informatiu de moltes i diferents lluites d'arreu del territori

03/11/2016 El Davantal

Tal i com recordem en cada aniversari, el 2006 vam prendre el relleu i l’herència de la pionera Llibertat.com, nascuda el 1997, però amb un nou equip de persones que ens mantenim actius i compromesos en l’actualitat. Fa 10 anys nasqué Llibertat.cat

El nostre equip va voler impulsar aquest web com una eina de difusió i de debat al servei de l’Esquerra Independentista i de les lluites populars, de divulgació de la memòria històrica i de la lluita independentista, de foment d’un moviment unitari, dinàmic i vertebrat arreu dels Països Catalans, a les comarques i a les ciutats. Així vam concebre Llibertat.cat fa 10 anys i continuem amb el mateix objectiu, colze a colze amb les persones que hi col·laboren, el combustible que manté activa aquesta trinxera informativa i de difusió d'idees.

I ja ho sabeu, en una dècada d'activitat hem publicat milers de notícies (les podem comptar a milers) i reflexions, un camí de formiguetes que ha marxat paral·lel a l’eixamplament social del moviment  independentista i de les lluites populars.

La valoració que en fem, és clar, és del tot positiva, especialment per la funció que ha realitzat com a generadora de lluita ideològica, i pel fet que omple un espai i realitza un tractament informatiu de moltes i diferents lluites d'arreu del territori.

Així i tot, hem trobat alguns obstacles que no volem amagar: per una banda l'accentuació d'un boicot conscient i deliberat exercit des de sectors que són hostils amb Llibertat.cat i amb una part del moviment independentista. Per una altra banda, durant els darrers anys s'ha produït un fenomen de sobresaturació en l'espai informatiu català: han aparegut molts digitals en l'òrbita independentista i en l'espai de dissidència; i, per altra banda, en aquest sentit molts mitjans de caràcter generalista han assumit la difusió del discurs sobiranista i de publicació de notícies de denúncia, reivindicacions populars, etc. Aquest darrer aspecte cal interpretar-lo com a molt positiu, perquè mostra un eixamplamament social de les reivindicacions populars, de la Ruptura independentista i d'un moviment democratitzador ampli. Quant a l'hostilitat i boicots exercits contra Llibertat.cat, animem els nostres lectors a treure les seves pròpies conclusions amb un senzill cop d'ull a la xarxa. I que cadascú assumeixi les seves pròpies responsabilitats.

Malgrat algunes sotragades, l'esgotament diari, els pals a les rodes i tots els malgrats (i molt lluny dels que ens voldrien com uns mitjà d’informació/formació controlat, acrític, dòcil o dirigit), nosaltres seguirem mantenint la funció de fer bullir l'olla amb la publicació de notícies -moltes de les quals no apareixen en altres mitjans- i la difusió d'articles d'opinió, breus, aportacions o imatges dels nostres col·laboradors.

Seguim després de 10 anys i seguirem amb aquest treball de generar informació, convocatòries d’actes, opinió, denúncia, memòria de lluita, arguments o crítica, amb l’objectiu que contribueixin a l’avenç i la implantació de l’independentisme, de la defensa de la terra, dels drets i llibertats i de la justícia social reals. Aquest continua sent el nostre balanç, que només pot ser encoratjador a les portes d’uns objectius que hem guanyat dia a dia, i dels que són a tocar de les mans: la independència.

10 anys de Llibertat.cat: Seguim i seguirem

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid