Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
habitatge
La PAH denuncia que a Olot hi va haver 324 desnonaments entre el 2010 i el 2013

També ha reivindica el desplegament de la Llei 24/2015

23/11/2016 Drets i Llibertats
Stop desnonaments Stop desnonaments

La PAH ha negat que ningú hagi perdut l’habitatge a Olot, tal com va afirmar l’equip de govern a l’últim Ple de l’Ajuntament. Segons les dades publicades pel Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, entre els anys 2010 i 2013 es van produir 324 desnonaments a la ciutat. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca demana que es publiquin les dades de desnonaments dels anys 2014, 2015 i 2016.

Pel que fa als subministraments bàsics, a Olot s’han evitat 106 talls de llum, 87 d’aigua i 28 de gas des que l’Ajuntament ha començat a desplegar la Llei 24/2015. Cal recordar que fa un any la PAH Garrotxa va denunciar que les empreses encara tallaven el subministrament a famílies sense recursos, malgrat la llei ho prohibia. A partir d’aleshores, s’han establert els protocols per tal de fer-la complir.

Una trentena de persones van assistir al Ple convocades per la PAH per demanar informació sobre l’exclusió residencial a la ciutat. Segons el regidor d’Habitatge, l’Ajuntament “no és capaç de dir un nombre aproximat” de famílies o persones soles que es troben dintre el llindar de l’exclusió residencial. No obstant, va informar que els serveis socials han emès 43 informes, que representa un increment del 258% respecte als informes que s’havien emès el passat mes de maig.

L’equip de govern també va informar que els serveis socials han detectat 60 famílies que viuen en un habitatge que no compleix les condicions de salut i de seguretat mínimes per viure-hi, els anomenats “infrahabitatges”. La PAH demana que aquest tema es consideri prioritari i urgent i recorda que Olot té una llista de 270 habitatges buits en mans d’entitats bancàries que s’haurien de destinar a garantir l’accés a un habitatge digne de totes les persones de la ciutat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid