Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Participació
La CUP critica com s'han dut a terme els pressupostos participatius de Sant Cugat

Després del procès d'adequació tècnica molts projectes han quedat irreconeixibles, denuncien.

21/11/2016 Economia

La manera com s’ha executat el procés participatiu dels pressupostos de Sant Cugat del Vallès ha decebut la CUP. La formació anticapitalista qüestiona que l’objectiu real del govern municipal fos la participació ciutadana i apunten cap a una legitimació de la seva línia d’actuació política i prioritats d’inversió.

Un cop ha finalitzat el període de votació de projectes i se n’ha anunciat els guanyadors, la candidatura ha criticat com s’ha dut a terme tot el procés. Segons consideren, s’ha perdut el caràcter autogestionari de diverses proposes sense cap justificació tècnica i apunten a una intromissió política “de primer ordre”. Com a mostra d’això, diverses entitats proposants han renegat de les seves pròpies propostes perquè ni les reconeixen. Es denuncia que s’ha volgut buidar l’ànima dels projectes. A tall d’exemple, afirmen que el projecte de “La Casa de la Dona” ha quedat reduït en “l’habitacioneta compartida de la dona”.

La Candidatura d’Unitat Popular també denuncia que els criteris correccionals per a equilibrar la desigualtat centre-perifèria no s’han aplicat. Malgrat que hi ha barris que han fet veritables esforços per proposar projectes al final la majoria han quedat en no-res.

Degut a tot això la CUP ha exposat públicament els seus dubtes sobre el veritable objectiu del procés, sobre per què no s’han treballat les propostes amb els autors o sobre per què han sortit propostes calcades a la campanya de propaganda inicial. En relació a això, ha insinuat que el govern de Sant Cugat ha utilitzat el procés de participació per legitimar les seves línies programàtiques.

Els cupaires han agraït la participació de totes les persones que han presentat propostes pel bé del conjunt dels santcugatencs. Amb tot, consideren que la gestió que n’ha fet el govern municipal desill·lusiona i desincentiva la participació en properes edicions.

 

Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. Sant Jordi era guerrer...
  6. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  7. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  8. Fora fatxes del Fossar
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid