Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gènere
L'STEI presenta la campanya "Espai Lliure de Masclisme"
21/11/2016 Gènere

La secretaria de la Dona del sindicat STEI, dimarts, 22 de novembre, a les 10.30, a la seu de l’STEI, C/Jaume Ferran, 58, Palma, presentarà la Campanya “Espai Lliure de Masclisme” que està desenvolupant l’Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical, de la qual l'STEI en forma part, pels diferents territoris de l’Estat Espanyol.

La iniciativa sorgeix per donar continuïtat a la jornada de lluita feminista històrica que va tenir lloc el passat 7 de novembre de 2015, a Madrid, la Marxa Estatal contra les Violències Masclistes.

Les treballadores i els treballadors que així ho consensuïn, en assemblea o en claustres, han de declarar els seus centres de treball com a Espais lliures de masclisme.

En realitzar aquesta declaració es comprometen a vetllar per garantir els drets i les llibertats de les empleades i dels empleats de la seva empresa, establiment, col·legi, institut, centre públic, etc., i signen un manifest.

Aquesta campanya està oberta a tots els sectors, tant públics com privats, siguin o no persones afiliades al sindicat.

OBJECTIUS:

Denunciar qualsevol situació de tracte desigual o vexatori que puguin sofrir les seves companyes en el seu lloc de treball.

Donar una resposta conjunta, decidida en assemblea, per solucionar aquest tracte discriminatori. Que es compleixi l'article 2 de la Declaració  Universal  de  Drets  Humans que  exposa,  de  forma  resumida, que totes les persones tenim els mateixos drets i llibertats sense distinció alguna de sexe.

Posar fi a situacions d'assetjament sexual en l'àmbit laboral; a la bretxa salarial que existeix entre homes i dones; al bloqueig que sofreixen les treballadores per poder accedir a llocs de responsabilitat i direcció; a les traves per poder conciliar adequadament la vida laboral amb la vida familiar...

Detectar i eradicar els micromasclismes i les actituds masclistes, tan arrelades en la nostra cultura, i que són l’origen de la xacra social que suposen els feminicidis, l'expressió última i més miserable de les violències masclistes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid