#sensepor
L'alcaldessa de Berga en llibertat provisional

Aquest migdia, el jutge ha deixat en llibertat l'alcaldessa de Berga, ara bé l'ha advertit que pot anar a presó si torna a desobeir una citació judicial. Venturós ha declarat davant del jutge que "l'única cosa a reivindicar és el compromís per mantenir i respectar la decisió presa al plenari de Berga –l'any 2012– de no retirar l'estelada fins al moment de la independència".

04/11/2016 Política

Els Mossos d'Esquadra ha detingut avui al matí l'alcaldessa de Berga Montse Venturós (CUP) investigada per un presumpte "delicte electoral" per no retirar la estelada de la façana de l'Ajuntament.  En declaracions a TV3 el diputat de la CUP Benet Salellas ha dit que l'alcaldessa es troba a comissaria (tot i que més tard ha estat traslladada als jutjats de Berga). Salellas ha lamentat que els Mossos hagin actuat de "matinada" detenint-la a casa seva, en un context de màxima vulnerabilitat: "S'ha buscat un moment en què estava sola".

Els Mossos d'Esquadra han detingut Venturós "complint"  l'ordre judicial que va emetre el jutge després que l'alcaldessa es negués a acudir a declarar com a investigada per no retirar l'estelada del balcó de l'ajuntament en les eleccions catalanes i espanyoles del 2015. Carme Forcadell, Ada Colau i Francesc Ribera (regidor de Berga) han fet piulades a twitter en contra de la detenció i donant suport a Montse Venturós. També s'ha convocat una concentració de suport a l'alcaldessa davant dels jutjats. Al migdia Venturós ha sortit en llibertat i a les 19h la CUP ha convocat concentracions a diverses poblacions catalanes en suport a l'alcaldessa de Berga.