Càrnies en Lluita
El Comitè d’Empresa d’Esfosa anuncia "un acord parcial" amb la direcció de l’empresa

Ara bé, ha fet una crida a la solidaritat i a no afluixar en aquesta dura lluita pels drets laborals, que tot just ha començat. Guanyarem! Vic, a 17 de novembre de 2016. Comitè d’empresa d’Esfosa

18/11/2016 Laboral

El Comitè d’Empresa d’Esfosa ha fet públic que s’ha arribat a un acord parcial amb la direcció de l’empresa sobre diferents temes litigiosos.

Amb aquest acord s’ha intentat reduir la intensa conflictivitat existent, especialment amb l’àmbit judicial, en el qual s’ha arribat a tenir fins a sis procediments en curs, arran de les diferents incidències que s’han produït en els darrers temps. S’ha aconseguit atenuar els perjudicis per l’ERO impulsat per l’empresa i que es deixessin sense cap mena d’efecte els expedients sancionadors imposats a set membres del comitè d’empresa.

També s’ha aconseguit avançar en algunes de les reivindicacions plantejades, tals com plus de nocturnitat, planejament de seguretat i salut i el sistema de compensació de la borsa d’hores. Tanmateix les reivindicacions només s’han aconseguit parcialment i el conflicte no ha quedat tancat, ni es renuncia a continuar les negociacions i mobilitzacions que calguin en el futur.

També persisteix la problemàtica de la implantació de falses cooperatives, comuna a quasi tot el sector carni. Es una situació anòmala que causa gravíssimes vulneracions sistemàtiques dels drets laborals i una enorme precarització per a la gent treballadora, i que a més tendeix a expandir-se. Per tots aquests motius, continuem i continuarem lluitant per aconseguir un treball digne i en unes condicions acceptables, a la nostra empresa i també a les indústries càrnies en general.