Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
'Franco, victòria, república'
Tres joves tomben l'estàtua de Franco al Born i l'Ajuntament assegura que no la tornarà a instal·lar

Recollim els comentaris d'aquestes dies de Xavier Oca i Carles Castellanos als seus respectius facebook sobre l'exposició 'Franco, victòria, república'

21/10/2016 Política

Cap a les 22.30 h d'aquest dijous, tres joves han començat a empènyer la figura i l'han fet balancejar durant uns cinc minuts fins que la base ha cedit del tot i l'estàtua ha caigut aterra. Després de l'acció desenes de persones s'han aplegat fins a les portes del Born Centre de Cultura i Memòria per fer fotos a l'estàtua i comentar els fets. 

La base de l’estàtua s’ha doblegat i ha quedat malmesa. Al terra han quedat escampats desenes de vidres, procedents de la porta que penjava de la figura i que havien col·locat abans de tombar-la, segons una informació que recull BTV

En Joan Comella ha gravat el moment en què ha caigut la figura a terra, enmig dels aplaudimentsd’alguns  ciutadans que s’havien aplegat a la plaça. Poc després, algú ha enganxat un missatge en nom dels veïns al llom del cavall: “No volem això aquí. Crea malestar i crispació a tothom”. Per la seva banda, l'Ajuntament ha anunciat que retirarà l'estàtua i que no la tornara a col·locar.

Un exposició polèmica que ha generat crispació

D'ençà la inaguració de l'exposició 'Franco, victòria, república', dilluns passat, s'ha desencadenat una polèmica desenfrenada no tants sols als mitjans de comunicació sinó davant mateix del Born on estava ubicada l'estàtua, que ha arribat a generar una crispació verbal. Tant és així que Xavier Oca en el seu facebook ho qualificava de "Lamentable espectacle, el que estan muntant al Born entre els hiperventilats del Camamilla Party i el sector lerrouxista dels Comuns". Tot dient que "Ni les víctimes del franquisme, ni la resistència heroica del 1714 es mereixen aquest politiqueig gallinaci i partidista de la memòria històrica. Quan s'insisteix a dissociar (i fins i tot contraposar) la qüestió social i la nacional passen aquestes coses".

"Trepitjar l'ull de poll - Una iniciativa patètica"

Sota aquest títol, Carles Castellanos manifestava dimecres passat al seu facebook, "Les coses estranyes que fa l'Ajuntament de Barcelona (a les festes de la Mercè, al Born etc.) només es poden entendre si mirem d'aproximar-nos a l'ànima plorosa de l'antiindependentisme suposadament d'esquerra. En aquests casos, en lloc de discutir políticament una iniciativa política de l'adversari, es dediquen a fer coses que consideren que poden incomodar-lo i així mirar d'alegrar la pròpia clientela.
Per això les seves accions tenen la forma d'una provocació.

En un moment de creixement de l'independentisme, quina cosa no pot semblar més genial que premiar un antiindependentista declarat i fotre la pota en un lloc on es commemora la resistència de la nació catalana?

Però col·locant aquestes falques que creen malestar.és una manera patètica de fer política que els portarà a la marginalitat.
És com pensar-se que una confrontació, amb una persona que s'ha fet alta i forta, es pot guanyar només trepitjant-li l'ull de poll..."

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid