Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Violència sexista
Protocol per "unes festes lliures de violències masclistes" a la Festa Major de Sant Pere de Riudebitlles

El protocol pretén no tant per donar una resposta a agressions concretes detectades, "sinó per fer una tasca de prevenció i posar sobre la taula diferents comportaments"

03/08/2016 Gènere
En el marc de la Festa Major de St. Pere de Riudebitlles el cap de setmana 5, 6, 7 i 8 d'agost, l'ajuntament d'aquesta localitat durà a terme en fase de proves un protocol d'actuació contra les violències masclistes.

Segons han explicat des de l'ajuntament, el protocol elaborat per la regidoria de Drets Socials i Participació Ciutadana, basant-se amb altres experiències i ajuntaments, s'ha adaptat a les particularitats del nostre poble. En el cas de Riudebitlles, pel volum d'habitants expliquen que "tenim i problemàtiques que poden sortir, aquests protocols exerceixen més com una eina de reflexió que no pas d'intervenció. Entès així, el fet de difondre'l o la necessitat de tenir-lo, no és tant per donar una resposta a agressions concretes que tinguem detectades, sinó per fer una tasca de prevenció i posar sobre la taula diferents comportaments (molts d'ells habituals i quotidians en el sí de la nostra societat) amb la intenció de qüestionar-los i l'objectiu d'erradicar-los."

Consideren que no deixa de ser una eina més per difondre tota la tasca que estan duent a terme diferents institucions públiques com l'Observatori contra l'homofòbia, arrel de l'aprovació al Parlament al 2014 la Llei per garantir els drets de les persones LGBTI.

Durant aquesta Festa Major el protocol estarà en fase de prova, i ens servirà per si cal modificar alguna cosa fer-ho abans de l'aprovació definitiva. 

Des d'aquest enllaç podeu consultar el text complert del Protocol.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid