KURDISTAN
Un atemptat de l’Estat Islŕmic provoca més de 50 morts al Kurdistan

El nombre de morts per dues explosions va augmentant a mesura que l’Estat Islàmic reivindica l’atemptat de Qamislo (Kurdistan). Casualment, fa dos dies llibertat.cat informava d’una gravació d’una versió en kurd de la cançó “A les barricades” realitzada a la ciutat atacada.

27/07/2016 Internacional

Dues explosions han colpejat la ciutat kurda de Qamislo (al nord de Síria), matant almenys a 50 persones i ferint-ne diverses desenes més. La televisió estatal siriana ha informat que un camió carregat amb explosius ha esclatat avui a la ciutat, prop de la frontera amb Turquia. Minuts després, una motocicleta també carregada d'explosius ha esclatat a la mateixa zona .


L'Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant s’ha atribuit la responsabilitat per l'atac i l'Observatori Sirià seu a la Gran Bretanya per als Drets Humans ha dit que l'explosió tenia com a objectiu un centre de la policia local kurda i un edifici governamental proper.


L’Estat Islàmic ha dut a terme diversos atemptats a Rojava (zones kurdes a Síria) en el passat i les forces kurdes de l’YPG n’han evitat alguns en diverses ocasions. Casualment, fa dos dies llibertat.cat informava d’una gravació d’una versió en kurd de la cançó “A les barricades” realitzada a la ciutat atacada.