Proces Constituent
La PDaD del País València dóna suport al Parlament i la seva presidenta

També han fet una crida a participar a l'11S i a omplir els autobusos que ACPV (Acció Cultural del País Valencià) posaran al servei de tots i totes.

31/07/2016 Política
Carme Forcadell, presidenta del Parlament Carme Forcadell, presidenta del Parlament

La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD) i la sectorial juvenil JODaD, han manifestat, en un comunicat, tota la seva felicitat per l'aprovació per part del Parlament dels acords referents al procés constituent, ja que, entenen que és un pas necessari i imprescindible per a què el poble català puga exercir una veritable sobirania.

Tanmateix com Abraham Lincoln pensava: "La democràcia és el govern del poble, pel poble i per al poble" i han rebutjat qualsevol tipus d'accions o amenaces que vagen en contra d'allò que s'ha decidit de forma democràtica pel poble català, un poble que mitjançant les urnes, ha decidit anar per un camí concret i sòlid, el del dret a decidir. "Rebutgem fermament les amenaces antidemocràtiques del govern provisional espanyol i del seu TC".

La JODaD i la PDaD agraeixen, en el comunicat, "el treball cap a l'autodeterminació que exerceixen al Parlament de Catalunya les formacions de Junts pel Sí i la CUP, i molt especialment la tasca de la seva presidenta Carme Forcadell, i esperem que moltes més s'uneixin a la lluita i al procés que suposa el Dret a Decidir, un procés que entenem com aquell on tota la gent té veu democràtica més enllà de votar un cop cada quatre anys. Aquesta mostra de suport institucional, vindrà acompanyada amb la presencia de la PDaD i la JODaD a la Diada de l'11 de setembre a Barcelona, perquè entenem que hem de lluitar, no només pel dret a decidir del poble valencià, sinó de tots els pobles oprimits que no tenen l'oportunitat de decidir per ells mateix allò que volen ser i de què volen formar part".

També demanen a les institucions i entitats del País Valencià que manifesten públicament el seu suport al Dret a Decidir del poble català i el rebuig a qualsevol mena d’amenaces en contra, que des de l’aparell de l’estat espanyol es puga realitzar.

Des de el Dret a Decidir fan una crida a participar a l'11S i a omplir els autobusos que ACPV (Acció Cultural del País Valencià) posaran al servei de tots i totes. "El somni del Dret a Decidir a Catalunya ja està prop, però nosaltres els valencians i valencianes continuarem treballant per a què el 9 d'Octubre els drets del nostre poble, puguen ser reivindicats a tots els carrers del País Valencià", han afegit.