Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Festa Major
Cau de Llunes i la CUP Tarragona demanen una “Santa Tecla lliure de sexisme”
07/07/2016 Gènere

El col·lectiu feminista Cau de Llunes (AFRT) i la CUP de Tarragona han fet una crida a l’equip de govern per garantir “unes festes majors lliures d’actituds sexistes”, mitjançant una moció que es discutirà el proper plenari. La proximitat de les festes de Sant Magí fan que la possibilitat que una bona campanya es dugui a terme sigui dificultós, per això centren la seva reivindicació de cara a Santa Tecla, al setembre.

Itziar Lete, de Cau de Llunes, ha recalcat que “el moviment feminista porta dècades encapçalant campanyes per prevenir les agressions sexistes en l’oci nocturn, i a favor de relacions sexo-afectives respectuoses”. L’activista feminista també ha explicat que Cau de Llunes ha desenvolupat vàries campanyes en aquesta línia, especialment a l’espai Barraques, i ha assegurat que “amb pocs recursos és possible aconseguir sensibilitzar i corresponsabilitzar tothom en la tasca d’evitar situacions ofensives o violentes de tipus sexista que, majoritàriament, s’adrecen a dones joves”.

Per això, des del col·lectiu feminista pensen que si és l’Ajuntament qui impulsa una campanya d’aquest tipus, amb molts més recursos, els resultats poden ser encara més positius. Això sí, Lete ha emfatitzat la necessitat que a l’hora de dissenyar la campanya es compti amb la col·laboració dels col·lectius que porten anys treballant per la igualtat de gènere i l’alliberament sexual a la ciutat i a les nostres comarques, com és el cas de Cau de Llunes (AFRT), Assexora’t o H2O.

Per la seva banda, la consellera Laia Estrada, ha reafirmat la demanda de Cau de Llunes en el sentit que “davant la constatació del trident oci nocturn, drogues i violència sexual, cada cop són més els municipis que llencen campanyes per garantir festes majors sense discriminacions ni agressions sexistes des dels mateixos ajuntaments”. La consellera cupaire ha destacat que en el context festiu es donen situacions que s’entenen com a normals i legítimes, però també es produeixen tot un seguit d’actituds i accions majoritàriament normalitzades que impedeixen generalment a les dones gaudir lliurement de la festa, com ara comentaris ofensius, tocaments, assetjament, etc, que sovint es justifiquen o s’atenuen amb l’excusa d’un excés en el consum d’alcohol o altres substàncies.

Estrada ha recordat que des de Polítiques d’Igualtat s’ha manifestat la voluntat de treballar aquesta qüestió en el context d’oci nocturn durant tot l’any i en consonància amb la feina que fa la Plataforma Nits Q. El que cal ara, segons la regidora anticapitalista, és “facilitar la confluència d’aquesta voluntat política manifestada des de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat i les experiències dutes a terme a altres municipis i a la mateixa ciutat de Tarragona, per tal de garantir que a la nostra ciutat també es gaudeixin les festes majors sense agressions sexistes”.

Així doncs, Cau de Llunes i la CUP llencen tot un seguit de propostes a la seva moció, que van des de l’edició de cartells i l’aprofitament del got reutilitzable per a promocionar el lema o lemes de la campanya, a la distribució de xapes i flyers amb el programa de la Festa Major. Igualment, consideren fonamental incloure accions formatives impartides per personal especialitzat i adreçades als responsables de les activitats on hi hagi barres de begudes. Tot plegat, diuen, “partint de missatges en positiu i que busquin la corresponsabilitat social vers una fita tan necessària com és aconseguir eradicar les actituds sexistes i discriminatòries”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid