Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskal Herria
Consultes per la Independència en 34 municipis bascos

Després de les experiències puntuals d'Etxarri-Aranatz i Arrankudiaga-Zollo, avui en 34 ocalitats basques es dóna opció a tots els habitants majors de 16 anys per definir en una urna si desitgen o no un Estat basc. Hi haurà 57 taules en Debagoiena, 47 en el Goierri, nou en Azpeitia i una en Ispaster. El resultat, a les 22h.

05/06/2016 Internacional

Després d'un intens treball previ que ha inclòs acordar la pregunta o coordinar tot l'operatiu format per voluntaris, avui arriba a 34 localitats l'opció inèdita de plasmar en una urna si desitgen o no ser ciutadans d'un Estat basc. Aquesta primera onada, a la qual seguiran unes altres, s'alça des de 23 localitats del Goierri, nou de Debagoiena (vuit a Guipúscoa i Aramaio en Llaurava), Azpeitia i Ispaster. En total, 125.332 persones convidades a votar. Poden fer-ho totes aquelles residents en les localitats corresponents i que hagin complert 16 anys, després d'acreditar la seva identitat, edat i lloc de residència. Les urnes estaran obertes de 9.00 a 20.00. El protocol de Gure Esku Dago dóna coherència a tot el procés, segons informa Naiz

Les preguntes no són idèntiques, però sí molt semblants. En Goierri i Ispaster es pregunta si es desitja «ser ciutadà d'un Estat basc sobirà» i en Debagoiena i Azpeitia, per contra, s'ha preferit el terme «independent».

S'han acreditat per seguir la jornada els principals mitjans bascos i alguns de l'Estat espanyol, encara que en aquest cas es percep una dimensió mediàtica bastant menor a la qual es va donar en el seu moment a la primera consulta a Catalunya, la d'Arenys de Munt, «animada» entre altres coses per una protesta de Falange Espanyola.

A més de les consultes, hi ha previstos avui actes pel dret a decidir en diferents localitats, entre les quals destaca Donostia, amb una convocatòria de marcat to festiu.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid