Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
cultura popular
Cardedeu acull la 34a Trobada Nacional de Trabucaires
27/05/2016 Cultura

El cap de setmana del 4 al 5 de juny,  Cardedeu celebrarà la trobada anual de les 35 colles que formen part de la Federació Coordinadora de Trabucaires.

Els carrers de Cardedeu s’ompliran de l’olor característica de la pólvora dels trabucaires i les colles que formen part de la Federació Coordinadora de Trabucaires desfilaran pels seus carrers al llarg de la 34a Trobada Nacional de Trabucaires que se celebrarà el cap de setmana del 4 al 5 de juny. Si bé l’acte més tradicional, la trobada de totes les colles, es durà a terme el diumenge 5 de juny, durant tot el dissabte s’han preparat diverses activitats festives.

Així doncs, dissabte a les 22.30h a la plaça de Sant Corneli, el grup Ratafia obrirà la festa nocturna amb la col·laboració del grup de dansa Cardanses, que oferiran una sessió de ball folk. Tot seguit hi haurà un duel d’acordionistes d’alçada: Carles Belda & Joan Garriga. Els dos compten amb una llarga trajectòria, Belda ha format part de grups com Pomada o Mesclat, que combina amb una carrera en solitari que cada cop pren major consistència, mentre que Garriga és el compositor, cantant i acordionista de La Troba Kung-Fú.

Abans però les activitats hauran començat a la plaça de Sant Corneli a les 19:30h amb la xerrada a càrrec del periodista Jaume Grau sobre les cruentes carlinades, és a dir, les tres Guerres Carlines del segle XIX, unes insurreccions que van sumir l’Estat espanyol en el retrocés i el vessament de sang. Tot seguit a les 21h i al mateix emplaçament hi haurà un sopar popular de taverna.

Trobada de més de 30 colles

Diumenge començarà amb l’esmorzar de totes les colles a la pista coberta del parc Pompeu Fabra. Després de la recepció oficial a l’Ajuntament de Cardedeu (10.30h), les colles arribades d’arreu del país, que en seran 35, a les 11.30h duran a terme la galejada, que s’iniciarà a la plaça Sant Joan i recorrerà els principals carrers de Cardedeu. Pels trabucaires galejar són les salves de pólvora amb trabuc, que les fan mentre van recorrent els carrers. Per acabar la jornada a les 14h se celebrarà un dinar de germanor de trabucaires a la pista coberta del parc Pompeu Fabra.

La 34a edició de la Trobada Nacional de Trabucaires es desenvolupa cada any a una població catalana diferent i enguany coincideix amb la celebració del 5 de juny, del dia de l’Associacionisme Cultural, segons informa ens de l'Ens de l'Associacionisme cultural català.

Cal recordar que  fa uns mesos el Jutjat del Contenciós-Administratiu nº15 de Barcelona va sentenciar que deixava sense efecte la sanció de 6.300 euros imposada per la Delegació del Govern espanyol.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid