ALLIBRAMENT NACIONAL
Un acte de la campanya “Sense por” omple la Plaça del Poble de Bordils

Aquesta tarda a la Plaça del Poble de Bordils s’ha realitzat un acte polític de suport als càrrecs electes perseguits pels tribunals de justícia espanyols emmarcat dins la campanya “Sense por”. Els parlaments han reivindicat la desobediència i el mandat democràtic sorgit de les urnes a les eleccions del passat 27 de setembre.

17/04/2016 Política

Avui després d’un dinar popular que ha aplegat unes dues centes persones a la Plaça del Poble de Bordils s’ha fet un acte polític de suport als càrrecs electes perseguits per l’Audiència Nacional i altres tribunals de justícia espanyols.


L’acte ha començat amb un parlament de Dani Cornellà, alcalde de Celrà, on ha recordat la recent “història judicial” del municipi governat per la CUP que al 2012 va rebre la seva primera denúncia després de declarar-se “municipi lliure i sobirà”, després va ser denunciat per exhibir l’estelada i finalment ha rebut un requeriment d’informació de l’Audiència Nacional espanyola per una moció de suport a la declaració del 9N. Cornellà ha finalitzat el seu parlament recordant que “vivim uns moments difícils de persecució sistemàtica d’idees”.


Tot seguit Robert Sabater, alcalde de la CUP al poble empordanès de Viladamat, ha afirmat que quan Viladamat es va declarar “municipi anti-monàrquic” l’any 2011 es va produir un acte de desobediència que va ajudar a “trencar motllos” i que la seva negativa a respondre al requeriment de l’Audiència Nacional tindrà el mateix efecte ja que “la nostra arma és la dignitat i la fermesa”.


Poc després dues membres de la CUP de Bordils han citat la declaració d’independència dels Estats Units i un text de Gandhi a favor de practicar la desobediència per aconseguir la independència com a exemples que reforcen la idea que "la desobediència serà imprescindible per aconseguir l’alliberament nacional".


Finalment el diputat de la CUP Benet Salellas ha intervingut per expressar la seva gratitud a la CUP de Bordils i l’Ateneu la Pioixa (organitzadors de l’acte) i citar fragments de la declaració del 9N relacionats amb la pobresa energètica, el dret a l’habitatge, l’educació, la sanitat i les polítiques del deute. Salellas ha assegurat que “no és qüestió d’una o dues sentències perquè el Tribunal Constitucional és un tribunal deslegitimitat” i que és “important desobeir perquè només obeirem el mandat del 27S” però que cal desobeir sense fer un “discurs victimista”. El diputat de la CUP ha acabat el seu parlament demanant als assistents que no “deleguin” als representants el desenvolupament del procés.: “No delegueu. La política no pot abandonar les places i els carrers. Des de baix, sense por, per arribar a la independència i el socialisme. Visca la Terra”.

L’acte ha acabat convidant els presents a assistir a la manifestació de la campanya “Sense por” del proper 7 de maig a Barcelona.